2017-11-25 20:51:14
Φωτογραφία για Διάσωση φορτηγού πλοίου με μηχανική βλάβη στην Σκωτία
Ένα φορτηγό πλοίο έπαθε βλάβη μισό μίλι στ’ ανοικτά του κόλπου Sinclair, στη Σκωτία, τις πρωινές ώρες της 22ης Νοεμβρίου και...ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια αργότερα εκείνη την ημέρα.

Η ακτοφυλακή της Σκωτίας έδωσε εντολή στην διασωστική Wick Royal National Lifeboat Institution (Wick RNLI) να σπεύσει για βοήθεια του χωρητικότητας 4.258 dwt πλοίου γενικού φορτίου Jomi.

Το πλήρωμα του Jomi ανέφερε ότι το ο κινητήρας του πλοίο ξέμεινε εν μέσω της κακοκαιρίας και των υψηλών κυμάτων που επικρατούσαν εκείνη την στιγμή στην περιοχή.

Ένα σκάφος διάσωσης που σταθμεύει στο Wick ανέπτυξε αμέσως ταχύτητα για να προσεγγίσει το σημείο του ατυχήματος.

“Καθώς το πλοίο κινδύνευε να παρασυρθεί προς την ακτή, θεωρήθηκε καλύτερο να καλέσουμε το δικό μας σκάφος το οποίο ήταν υπό δοκιμή στη θάλασσα μετά από μια ηλεκτρονική ανακατασκευή, για να παρακολουθήσει επίσης στην περίπτωση που το πλοίο έπρεπε να ρυμουλκηθεί σε βαθύτερα και ασφαλέστερα νερά”, εξήγησε η Wick RNLI.


Το ρυμουλκά Einar από το λιμάνι Orkney ήταν επίσης σε επιφυλακή για να ρυμουλκήσουν αν χρειαζόταν το πλοίο σε ένα ασφαλές καταφύγιο.

Το Einar έφτασε στο σημείο γύρω στις 01:15 π.μ. τοπική ώρα και, με τη βοήθεια μιας σωσίβιας λέμβου, ανακτήθηκε η άγκυρα του φορτηγού πλοίου.

Το κατασκευής 1991 πλοίο ρυμουλκήθηκε στη συνέχεια στο Scapa Flow για επισκευές.

Την στιγμή του περιστατικού, το Jomi, που ανήκει στην Νορβηγική Misje Rederi, έπλεε προς το Ρέικιαβικ της Ισλανδίας γεμάτο με φορτίο ξύλου.

Ακολουθούν φωτογραφίες από την επιχείρηση ρυμούλκησης:
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ