2017-11-26 13:00:14
Φωτογραφία για Ο Καλάθης πέρασε από την αμφισβήτηση στην καταξίωση
Ο Νικ Καλλαθης είναι ο παίκτης που έχει γνωρίσει τη μεγαλύτερη αμφισβήτηση από κάθε άλλο «πράσινο» τα τελευταία 2,5 χρόνια που φοράει τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Ωστόσο, στα πρώτα εννέα παιχνίδια της φετινής σεζόν στη Euroleague αποδεικνύει τον λόγο για τον οποίο θεωρείται ένας εκ των κορυφαίων γκαρντ της διοργάνωσης, οδηγώντας το «Τριφύλλι» σχεδόν σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού. Τα νούμερα άλλωστε μιλούν από μόνα τους. Σε εννέα παιχνίδια μέχρι στιγμής λοιπόν, ο Καλάθης μετράει τρία double-double, ενώ σε επίσης τρεις αναμετρήσεις έχει συγκεντρώσει τον μεγαλύτερο συντελεστή αξιολόγησης (PIR) από όλους τους παίκτες που αγωνίστηκαν στο γηπέδο.

Φυσικά, διαθέτει το υψηλότερο PIR του Παναθηναϊκού με 17.33 βαθμούς ανά παιχνίδι, επίδοση η οποία είναι μάλιστα και η 5η κορυφαία στη διοργάνωση. Είναι επίσης ο πρώτος σκόρερ των «πρασίνων» με 14.22 πόντους ανά παιχνίδι και συνολικά 9ος στη Euroleague
. Οι 7.44 ασίστ που μοιράζει κατά μέσο όρο σε κάθε αγώνα, τον καθιστούν ως τον κορυφαίο πασέρ της λίγκας, καθώς κανένας άλλος παίκτης δεν έχει καταφέρει να δώσει περισσότερες τελικές πάσες. Παράλληλα, ο Καλάθης είναι ο κορυφαίος «κλέφτης» του Παναθηναϊκού με 1.33 κλεψίματα ανά παιχνίδι, ενώ είναι και ο τέταρτος κορυφαίος ριμπάουντερ της ομάδας, πίσω από τους Σίνγκλετον, Γκιστ και Ρίβερς. Τέλος, είναι ο τέταρτος πιο εύστοχος παίκτης των «πρασίνων» εντός παδειάς, όντας όμως ο μοναδικός παίκτης της ομάδας-κι ένας από τους ελάχιστους της διοργάνωσης-που έχει πάρει πάνω του πάνω από 100 προσπάθειες μέχρι τώρα, έχοντας ποσοστό ευστοχίας 49.51%. Όλα τα παραπάνω φυσικά, καθιστούν τον Καλάθη ως τον κορυφαίο παίκτη του «Τριφυλλιού» στη Euroleague μετά τη συμπλήρωση και της 9ης αγωνιστικής και έναν εκ των κορυφαίων ολόκληρης της διοργάνωσης.

Πηγή: olaprasina.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ