2017-11-26 16:43:14
Φωτογραφία για Ειδικές Δυνάμεις: «Πράσσειν άλογα» και πράσινα μπερέ
Ποια είναι η σχέση του πράσινου, μπερέ που υπερηφάνως φορούν τα στελέχη των Ειδικών Δυνά­μεων, με την αρχαιοελληνικό γνωμικό «πράσσειν άλογα», που βέβαια δεν είναι τα πράσινα άλογα, αλ­λά το πράσσειν άλογα, δηλαδή το να κάνει κανείς παράλογα πράγματα;

Δεν είναι εύκολα κατανοητό, γιατί το ΓΕΣ αποφάσισε, τώρα, να προβεί σε κάποιες αλλαγές σχετικά με τους δικαιούχους να φέρουν τον πράσινο μπερέ. Με βάση πρόσφατη αλλαγή του ΓΕΣ, στρατιωτικός με 17 χρόνια και 5 μήνες σε υπηρεσία στις μονάδες Ειδικών Δυνάμεων, με πάνω από 50 άλματα με αλεξίπτωτο και βατραχάνθρωπος, δεν μπορεί να φορά τον πράσινο μπερέ όταν μετατεθεί σε μονάδα του Έβρου ή των νησιών.

Η ηγεσία του ΓΕΣ αποφάσισε να ανεβάσει το όριο τού να φορά κά­ποιος πράσινο μπερέ στα ... 18 έτη προϋπηρεσίας στις Ειδικές Δυνάμεις! Και μη χειρότερα (ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-25/11/2017 - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.blogspot.gr])


__________________

Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Ο πράσινος μπερές δεν κληρονομείται, ούτε είναι ιδιοκτησία κανενός...
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ