2017-11-26 17:46:05
Φωτογραφία για Α ρ ι θ μ ο λ ο γ ί α- ένα άρθρο από τον Πέρρη Κρητικό
Γράφει ο αστρολόγος Πέρρης Κρητικός!

α) Η προσωπική μου άποψη

Το να αγνοεί κανείς την δύναμη των αριθμών, την συχνότητα που εκπέμπουν, την μουσικότητα αλλά και την επιρροή τους στην ζωή μας, δείχνει ότι δεν έχει απλά ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα.. Η Αριθμολογία έχει και βάση και δύναμη και είναι εξαιρετικό χάρισμα να μπορεί κάποιος, φωτισμένα και σοφά να την χρησιμοποιεί. Όμως την δυνατή αυτή γνώση, όπως και κάθε άλλη μεταφυσική γνώση, είναι σπάνια και δύσκολη. Η αλήθεια είναι πως πολύ λίγοι είναι αυτοί που πραγματικά την κατέχουν.

Η αριθμολογία, σαν μέθοδος μέσα από την οποία αντλούν σήμερα γνωματεύσεις για το αύριο, αλλά και για τον χαρακτήρα των ατόμων που τυχαίνει να έχουν ίδιο αριθμό, προσωπικά δεν με πείθει όχι γιατί αμφισβητώ την δύναμη και την φιλοσοφική διάσταση των Αριθμών, αλλά ως προς την μέθοδο που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι σύγχρονοι αριθμολόγοι και τα παραγόμενα από αυτήν αποτελέσματα.


Αντιθέτως η αριθμολογική αντικατάσταση των γραμμάτων των λέξεων ή και προτάσεων κυρίως φιλοσοφικών (κλειδωμένων)  κειμένων έχει σίγουρα να επιδείξει θαυμαστά αποτελέσματα . Ώδε η σοφία εστίν ο έχων νούν  ψηφισάτω…. Λένε οι γραφές .. και πιο κάτω αναφέρουν αριθμός γάρ ανθρώπου εστί. Ο λόγος του ΧΡΙΣΤΟΥ συχνά αναφέρει και διαβεβαιώνει ότι όλα πρέπει να γίνουν και ότι δεν θα αλλάξει ούτε ένα (ιώτα) 9 στην Ελληνική αντιστοίχηση γραμμάτων αριθμών όπου :

Α Β  Γ  Δ  Ε  Ζ   Η  Θ  Ι

Κ Λ Μ Ν  Ξ  Ο  Π  Ρ  Σ

Τ Υ Φ  Χ  Ψ Ω

1 2 3  4   5  6   7  8   9

Ψάχνοντας και διαβάζοντας βρισκόμαστε απέναντι σε πολύ ενδιαφέροντα αποτελέσματα που μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η Ελληνική γλώσσα είναι αριθμητική και έχει την ιδιότητα όλες οι συγγενείς ως προς το νόημα λέξεις να παράγουν ίδιο αριθμητικό αποτέλεσμα. Τα παραδείγματα πολλά και ενδεικτικά αναφέρω θεός 8+5+6+9=28 σοφία9+6+3+9+1=28 αγαθός 1+3+1+8+6+9=28 Αγιος=28,βουδδας=28 Απόλλων=28 κλπ και άλλα πολλά όπως Σοφός =33, Αληθεια=33,ήλιος=33 η έρευνα δική σας.. Το σίγουρο είναι πως οι αριθμοί μπορούν και έχουν φιλοσοφική διάσταση και δύναμη..

β) η θεωρεία και η ιστορική πραγματικότητα

Όσα αφορούν την φιλοσοφική έρευνα γύρω από τους αριθμούς και κατ επέκταση την αριθμολογία, όλα ξεκινούν από τον Έλληνα φιλόσοφο, μαθηματικό, γεωμέτρη και θεωρητικό της μουσικής Πυθαγόρα που γεννήθηκε στην Σάμο πιθανά το 570 πχ. Είναι ο κατεξοχήν θεμελιωτής των ελληνικών μαθηματικών και δημιούργησε ένα άρτιο σύστημα για την επιστήμη των ουρανίων σωμάτων, που κατοχύρωσε με όλες τις σχετικές αριθμητικές και γεωμετρικές αποδείξεις Ανέπτυξε πολλές μαθηματικές θεωρίες μέσα από έρευνες και διδασκαλίες του που τελικά αποτέλεσαν την βάση τις μαθηματικής επιστήμης παγκοσμίως.

Ποιος δεν γνωρίζει το Πυθαγόρειο θεώρημα και τις μαθηματικές ταυτότητες!! Μια πολύ σημαντική ανακάλυψη που έκανε ο Πυθαγόρας είναι η αριθμητική ερμηνεία του σύμπαντος. Μετρώντας τα κατάλληλα μήκη της χορδής ενός μονόχορδου, διαπίστωσε πως τα σύμφωνα μουσικά διαστήματα μπορεί να εκφρασθούν σε απλές αριθμητικές αναλογίες των τεσσάρων πρώτων ακεραίων αριθμών. Για την ιστορία αναφέρουμε πως ήταν αυτός ο οποίος διέκρινε τους αριθμούς σε περιττούς και άρτιους ενώ σε φιλοσοφικό επίπεδο προχώρησε πολύ πέρα από τις πρώτες φιλοσοφικές προσεγγίσεις που έκαναν οι Μάγια ( οι οποίοι θεωρούσαν ότι οι κύκλοι του σύμπαντος μπορούσαν να αναλυθούν σε αριθμούς και αντιλαμβάνονταν τους αριθμούς σαν κάτι ζωντανό και ιερό) Ονόμαζε τον εαυτό του φιλόσοφο αλλά όχι σοφό!

Η φιλοσοφική του αρχή ήταν ότι οι αριθμοί αποτελούν την ουσία των όντων, όμως αναφέρονταν στην συμβολική έννοια των αριθμών από τους οποίους μερικούς θεωρούσε ιερούς. Έτσι, το 5 για παράδειγμα παρουσιάζει ολότητα διότι οι δύο πρώτες μονάδες αντιπροσωπεύουν την αρχή, οι δύο τελευταίες το τέλος και η μεσαία την μεσότητα. Το 7 εκφράζει την σκέψη, την υγεία, το πνευματικό φως την φώτιση, το 3 τις συνεργασίες και τον γάμο, το 6 ψυχικές αρετές, το 8 την αγάπη τον έρωτα και τη φιλία 4 την κριτική ικανότητα και την δικαιοσύνη. Το αντικείμενο ενασχόλησης του Πυθαγόρα ήταν και η καθοδήγηση μιας «εταιρείας». Αυτή η εταιρεία ήταν μία μυστική, θρησκευτική κίνηση, που είχε αναπτύξει και έντονη πολιτική δραστηριότητα. Οι Πυθαγόρειοι του όπως ονομάζονταν συγκαταλέγονται στους πιο σημαντικούς επιστήμονες του καιρού τους Στο Πυθαγόρειο σύστημα τους οι θρησκευτικοί και φιλοσοφικοί στόχοι είναι αλληλένδετοι.

Ο ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ ΔΕΝ ΑΦΗΣΕ ΓΡΑΠΤΟ ΕΡΓΟ. Οι πληροφορίες που έχουμε προέρχονται από μαθητές του, τον Ιάμβλιχο, τον Νικόμαχο, τον Απολλώνιο τον Ρόδιο, τον Πορφύριο και άλλους συνεχιστές του. Οι Πυθαγόρειοι ήταν οργάνωση με απαράβατους νόμους και βαθμούς μύησης ένα φιλοσοφικό τάγμα θα μπορούσαμε να πούμε. Το αρχικό στάδιο της μύησης διαρκούσε δύο με πέντε έτη και περιλάμβανε μια σειρά δοκιμασιών.

Ο μαθητευόμενος υποβαλλόταν στη δοκιμασία της σιωπής, περιοριζόταν δηλα­δή αποκλειστικά στο να ακούει τις διδασκαλίες δίχως να ζητά οιαδήποτε εξήγηση. Δεν είναι τυχαίο ότι έμβλημα αυτού του τάγματος είναι η ρήση ( τα πάντα είναι αριθμός) Οι αριθμοί, τα σχήματα και οι όγκοι, με την ατομικότητα ή μάλλον την προσωπικότητα που τους προσέδιδε η ιδιάζουσα θέση τους στην συμπαν­τική συμφωνία, αποτέλεσαν, στην περίπτωση των Πυθαγορείων, το αντι­κείμενο ενός ιδιαίτερου στοχασμού και κάπου εκεί μπαίνει η αριθμολογία που οι αριθμολόγοι λένε ότι είναι για την αριθμητική ότι η Αστρολογία για την Αστρονομία. Κατά τους Πυθαγόρειους οι αριθμοί διαθέτουν ένα πνευματικό στοιχείο που τους μετατρέπει σε αληθινές υπάρξεις, και όχι απλά σε μονάδες μέτρησης.

Πχ Οι άρτιοι αριθμοί θεωρούντο θηλυκού γένους ενώ οι περιττοί αρσενικού: Αρσενικό και θηλυκό, δεν αφορά φύλο, αφορά τα «χαρακτηριστικά» της αρσενικής και θηλυκής ενέργειας που περικλείουν μέσα τους. Αρσενική ενθουσιώδεις και δημιουργική ενέργεια. Θηλυκή δεκτική και παθητική ενέργεια.

Με την αντιστοίχηση γραμμάτων – αριθμών δημιουργήθηκε το περίφημο Πυθαγόρειο εννεαδικό σύστημα ή κώδικας. Α = 1, Β = 2 κλπ Έτσι η μονάδα, η οποία περιέχει το άπειρο συμβολίζει το Θεό. Η δυάδα, παριστάνει την ένωση του Αιώνιου – αρσενικού και του Αιώνιου – θηλυκού κατά άλλους αναλυτές είναι το αποτέλεσμα τις διάσπασης της μονάδας σε δύο. Η τριάδα δηλώνει τρεις ομόκεντρους κύκλους ή Κόσμους του Σύμπαντος, το Φυσικό, το Ανθρώπινο και το Θεό. Η τριάδα αυτή βρίσκεται παντού μέσα στη φύση καθώς και στον άνθρωπο, ο οποίος αποτελείται από σώμα, ψυχή και πνεύμα. Η τετρακτύς είναι το άθροισμα των τεσσάρων πρώτων αριθμών (1+2+3+4) πάνω στην οποία ορκίζονταν οι Πυθαγόρειοι.

γ) Η Αριθμολογία και όπως την χρησιμοποιούν σήμερα…..

Κάπου εδώ σταματάμε με το χθες και ερχόμαστε στο σήμερα και στην αριθμολογία που είναι μία μελέτη της επίδρασης των αριθμών στην ανθρώπινη ζωή. Στηρίζεται στο άθροισμα των αριθμών που προκύπτουν από την ημερομηνία γέννησης αλλά και του ονόματος ενός ατόμου αφού μετατρέψουν τα γράμματα σε αριθμούς! Έτσι όπως λένε οι σύγχρονοι αριθμολόγοι προκύπτουν οι αριθμοί της προσωπικότητας της τύχης κλπ για παράδειγμα Ο αριθμός του Πεπρωμένου που βγαίνει από την πρόσθεση ημέρας, μήνα και χρονιάς που έχουμε γεννηθεί αναφέρεται σαν να λέμε το κάρμα και συμβολίζει το σκοπό για τον οποίο έχουμε έρθει στη γη.

Ο Ονομαστικός αριθμός βγαίνει από την πρόσθεση των γραμμάτων του ονόματός μας και του επωνύμου μας και δηλώνει την προσωπικότητα μας Ο αριθμός της Εντύπωσης που είναι το άθροισμα των συμφώνων ονόματος και επωνύμου και δηλώνει το πώς μας βλέπει ο κόσμος, οι γύρω. Ο αριθμός της Ψυχής δηλαδή το άθροισμα των φωνηέντων και δηλώνει τον χαρακτήρα και την ψυχοσύνθεση μας. Οι αριθμολόγοι χρησιμοποιούν δύο πίνακες για να αντιστοιχίσουν τα γράμματα με αριθμούς  τον Πυθαγόρειο και ένα πιο μοντέρνο Περνώντας μία γεύση ερμηνείας κάθε αριθμού ας δούμε την αντιστοιχία που δίνουν σε κάθε έναν με λίγα λόγια.. και που μας λένε …..

Τι σημαίνουν οι αριθμοί

1 αριθμός που εκφράζει την ηγεσία, την ατομικότητα την εξωστρέφεια το αρχηγικό ταλέντο κάνει τα άτομα αποφασιστικά και δραστήρια δίνει θάρρος και εξυπνάδα αλλά και εγωισμό και ισχυρογνωμοσύνη.

2 ο αριθμός που δίνει αγάπη στην αρμονία και συντροφικότητα, διπλωματία και ηρεμία. Δίνει άτομα που μετέχουν σε ομάδες χωρίς να έχουν πρώτο στόχο τους να προβληθούν αλλά να βοηθούν στον κοινό στόχο. Όμως δίνει και υπερβολικά σχολαστικούς ή ακόμα και άτομα που δεν έχουν το θάρρος να διεκδικούν μαχητικά το δίκαιό τους.

3 ο αριθμός δίνει άτομα πρωτότυπα κοινωνικά και με δύναμη στον λόγο. Αυθόρμητα μέχρι παρεξήγησης και κάποιες φορές επιπόλαια. Με αρκετές καλλιτεχνικές τάσεις αλλά και δημοσιογραφική ιδιοσυγκρασία, περιέργεια και φιλελεύθερη διάθεση.

4 ο αριθμός δίνει άτομα πρακτικά και λογικά που αποφεύγουν το ρίσκο τόσο στα οικονομικά όσο και στα συναισθηματικά τους θέματα. Τους ενδιαφέρει η εικόνα τους και να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους. Έχουν αντοχή, αλλά και μεγάλο πείσμα συχνά θυσιάζουν χαρές για να πετύχουν υλικούς σκοπούς.

5 Είναι ο αριθμός δίνει άτομα που είναι πριν από όλα ανεξάρτητα. Αγαπούν τις αλλαγές και τους συγκινεί ότι είναι νέο ή σαν εμπειρία ή και σαν τεχνολογία. Είναι καλοί στον λόγο και στις δουλειές που δεν τους κλείνουν σε ένα γραφείο. Αγαπούν την μάθηση και κάποιοι είναι αιώνιοι φοιτητές. Είναι όμως πολύ νευρικά άτομα!

6 Είναι ο αριθμός δίνει άτομα που έχουν αυξημένη αισθητική αντίληψη είναι κομψά και έχουν λεπτή κίνηση και ευγενική ομιλία. Είναι ιδανικά για επαγγέλματα που εξυπηρετούν ανάγκες των άλλων, ευσυνείδητα και γενναιόδωρα. Εύκολα μπορούν να ρυθμίζουν τις λεπτομέρειες που κάνουν την ζωή των άλλων πιο εύκολη. Όμως είναι πιο πολύ από όσο πρέπει της λεπτομέρειας και η σχολαστικότητά τους εκνευρίζει τους πιο παρορμητικούς που συχνά ζουν κοντά τους.

7 ο αριθμός που δίνει άτομα του πνεύματος και της ηρεμίας. Δίνει ιδανικούς δασκάλους αλλά περισσότερο άτομα που μπορούν να αναλάβουν υπεύθυνες θέσεις για το κοινό καλό χωρίς να τις εκμεταλλευτούν για δικό τους συμφέρον. Είναι έξυπνοι αλλά λιγόλογοι. Κρυφά καχύποπτοι και πολύ μυστικοπαθείς.

8 Είναι ο αριθμούς που δίνει άτομα ενεργητικά, φιλόδοξα και δραστήρια. Δεν τους κουράζει η σκληρή δουλειά και δεν τους λείπει η οργάνωση. Έχουν ψηλούς στόχους και όνειρα και σχεδόν πάντα πετυχαίνουν κυρίως στα οικονομικά και λιγότερο στα αισθηματικά που βάζουν σε δεύτερη μοίρα. Κάποιοι γίνονται ακραία φιλοχρήματοι και ιδιαίτερα ψυχροί μπρος στο οικονομικό τους συμφέρον..

9 Είναι ο αριθμός που δίνει τα πιο πολλά θετικά χαρακτηριστικά σε έναν άνθρωπο και τα πιο λίγα ελαττώματα. Κερδίζουν αμέσως τους γύρω τους είναι παντού ευπρόσδεκτοι και καλοσυνάτοι δίκαιοι και γοητευτικοί ενώ όλοι ζητούν την γνώμη τους. Πετυχημένη στην δουλειά και στην αγάπη με ανοιχτό μυαλό και χωρίς μικρότητες. Ιδεαλιστές και φιλάνθρωποι.

σσ: τα συμπεράσματα είναι πάντα δικά σας.. Π.Κ
grxpress
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ