2017-11-27 10:21:20
Φωτογραφία για «Κουρεύουν» τις συντάξεις των αποστράτων (ΠΙΝΑΚΑΣ)
Νέα ασήκωτα βάρη (μειώσεις συντάξεων-αύξηση των εισφορών) για τους χιλιάδες αποστράτους της χώρας, που έχουν πληρώσει ακριβά την επταετή λιτότητα. Από τον επανυπολογισμό, που βρίσκεται αυτήν τη στιγμή σε εξέλιξη, οι συντάξεις 120.000 απόστρατων θα μει­ωθούν 8% κατά μέσο όρο, βυθίζοντας ακόμη πιο χαμηλά τις πολλάκις «κουτσου­ρεμένες» αποδοχές τους. Την ίδια στιγμή, περίπου 140.000 εν ενεργεία στρατιωτικοί και κυρίως αστυνομικοί, λιμενικοί και πυροσβέστες θα κληθούν να καταβάλουν πενταπλάσιες εισφορές για την εξαγορά της μάχιμης πενταετίας. 

Πρόκειται για την ακρίβεια για όσους αποστρατεύθηκαν μέχρι τις 12 Μαΐου 2016. Η σύνταξη που λαμβάνουν σήμερα τα στελέχη ΕΔ-ΣΑ υπολογίζεται εκ νέου με βάση τις αποδοχές των εν ενεργεία, όπως αυτές αναπροσαρμόστηκαν προς τα κάτω με τον ν. 4307/2014.

Για τον επανυπολογισμό προσμετρώνται όλα τα χρόνια υπηρεσία με τα οποία συνταξιοδοτήθηκαν, δηλαδή, τα χρονιά της πραγματικής τους υπηρεσίας συν τα διπλά χρόνια της μάχιμης πενταετίας καθώς και τα διπλά πτητικά-καταδυτικά εξάμηνα της θητείας τους
. Τα διπλά έτη υπολογίζονται για όσους κατετάγησαν μέχρι το 1990 και συνταξιοδοτήθηκαν τα επόμενα χρόνια, διότι μέχρι τότε (το 1990) δεν υπήρχε η υποχρέωση καταβολής εισφορών στο Δημόσιο. Αντίθετα, όσοι κατετάγησαν μετά το 1990 στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας έχουν εισφορές και για τα διπλά έτη. Αν δεν τις έχουν ήδη καταβάλει. αυτά που έρχονται δεν θα είναι καθόλου ευχάριστα.

Σύμφωνα με τη νέα εγκύκλιο που έχουν στα σκαριά τα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών, το κόστος εξαγοράς των διπλών ετών σχεδόν πενταπλασιάζεται. Αυτό σημαίνει ότι οι χιλιάδες ένστολοι θα κληθούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

(ΤΟ ΠΑΡΟΝ-26/11/2017 - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.blogspot.gr])

__________________

Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: 5πλάσιο κόστος για αναγνώριση μάχιμης 5ετίας. Μειώσεις 8% για 120.000 απόστρατους λόγω επανυπολογισμού (ΠΙΝΑΚΑΣ-ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ)
staratalogia
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ