2017-11-27 21:18:33
Φωτογραφία για Ελβετικό χωριό προσφέρει 21.500€ για όποιον αποφασίσει να μετακομίσει μόνιμα εκεί! Ποιοι είναι οι όροι;
Δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιες περιοχές προσφέρουν ένα ποσό, προκειμένου να προσελκύσουν ανθρώπους για να μείνουν στην περιοχή τους.

Έτσι και το μικρό χωριό Albinen που βρίσκεται στην πλαγιά των ελβετικών Άλπεων, κοντά στο Καντόνι του Βαλαί, ψάχνει απεγνωσμένα για μόνιμους κάτοικους και βέβαια με το αζημίωτο, προσφέροντας για το κάθε άτομο που θα φτιάξει εκεί το σπιτικό του, 21.500 ευρώ! Αν μάλιστα αποφασίσετε να πάρετε μαζί και την οικογένεια σας, ακόμα καλύτερα, καθώς το κάθε παιδί κοστολογείται γύρω στα 8.500 ευρώ.

Ο πρόεδρος της μικρής κοινωνίας, Beat Jost, εξήγησε ότι αποτελεί μια «κραυγή» απελπισίας για να μη νεκρώσει εντελώς η ζωή στην παραδεισένια τοποθεσία, αφού οι οικογένειες και οι νέοι άνθρωποι την εγκαταλείπουν.

Ο πληθυσμός του Albinen με τις τελευταίες αποδημητικές τάσεις έχει συρρικνωθεί στους 240 κατοίκους και λόγω έλλειψης παιδιών, έκλεισε και το σχολείο του αναγκάζοντας τους εναπομείναντες 7 μαθητές να πηγαίνουν σ’ αυτό διπλανής πόλης.

Παρόλα αυτά, υπάρχουν κάποιοι όροι για να γίνει κάποιος δεκτός και φυσικά να πάρει και τα λεφτά. Πρέπει να είναι κάτω των 45 ετών και να θέλει να αγοράσει ή να χτίσει ένα σπίτι στην περιοχή. Εδώ όμως έρχεται και ο όρος που έχει κάνει τους περισσότερους να αλλάξουν γνώμη, καθώς το εν λόγω σπίτι πρέπει να κοστίζει το λιγότερο 172.000 ευρώ και βεβαίως να είναι η κύρια οικία.

Τελικά η ζωή στο χωριό δεν είναι τόσο ειδυλλιακή, ε;

Πηγή: now24.gr
_
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ