2017-11-27 21:43:36
Φωτογραφία για Αλέξης Τσίπρας – Κυριάκος Μητσοτάκης ή Ανδρέας Παπανδρέου – Κωνσταντίνος Μητσοτάκης; [video]
2017 ή 1989; Αντίπαλοι οι Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης ή οι Ανδρέας Παπανδρέου και Κωνσταντίνος Μητσοτάκης «Κολασμένη» η συζήτηση στη Βουλή για το ζήτημα της πώληση όπλων στην Σαουδική Αραβία. Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης ακόνιζαν τα… τσεκούρια του πολέμου εδώ και μέρες και εμφανίστηκαν «ετοιμοπόλεμοι» με την ένταση να διαγράφει σταθερά ανοδική τροχιά! Ή μήπως εμφανίστηκαν στη Βουλή ο… Ανδρέας Παπανδρέου και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης;

Ο πρωθυπουργός κι ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρωταγωνίστησαν σε δύο περιστατικά που μας γύρισαν 28 χρόνια πίσω! Και συγκεκριμένα στο –όχι και τόσο μακρινό, τουλάχιστον όσον αφορά στις… ταραχώδεις ημέρες του ελληνικού Κοινοβουλίου– 1989!

Κυριάκος Μητσοτάκης μιλά, Αλέξης Τσίπρας… μπουκάρει

Περιστατικό πρώτο: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε απόψε, Δευτέρα 27.11.2017 με την πρωτολογία του. Για την ακρίβεια… πρόλαβε να πει τα εξής: «Χαίρομαι διπλά που ο κύριος Τσίπρας επέλεξε να είναι παρών στην σημερινή συζήτηση. Φαντάζομαι ότι στην διάρκεια της ομιλίας μου θα έρθει και στην αίθουσα. Τελευταία, για κάποιο λόγο που ο ίδιος γνωρίζει μάλλον με αποφεύγει. Θα έρθει σίγουρα, είμαι σίγουρος γι’ αυτό. Δεν αμφιβάλλω…«. Κυριάκος Μητσοτάκης Αλέξης Τσίπρας Κυριάκος Μητσοτάκης Ανδρέας Παπανδρέου


Εκείνη την στιγμή ο Αλέξης Τσίπρας μπήκε στην Ολομέλεια! Πήρε τη θέση του και ακολούθησε… πανδαιμόνιο! Οι κυβερνητικοί βουλευτές ξεκίνησαν να χειροκροτούν!

Κι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ειρωνικά: «Α, ήρθατε! Καλώς τον κι ας άργησε! Ανησύχησα προς το παρόν! Ανησύχησα« Ο πρωθυπουργός ήταν χαμογελαστός και ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνέχισε με την ομιλία του…

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα

Κωνσταντίνος Μητσοτάκης μιλά, Ανδρέας Παπανδρέου… ομοίως!

Το παραπάνω περιστατικό δεν είναι πάντως… καινούριο! Ακριβώς το ίδιο είχε συμβεί το 1989 στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Ο πατέρας του σημερινού προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, βρίσκεται στο βήμα. Μιλά σχετικά με την κατάθεση πρότασης μομφής κατά του -τότε πρωθυπουργού- Ανδρέα Παπανδρέου και της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Και ξαφνικά… χειροκροτήματα! Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης μοιάζει να απορεί και σύντομα καταλαβαίνει. Κοιτάζει στα δεξιά του και βλέπει τον Ανδρέα Παπανδρέου να έχει μπει… χαμογελαστός στην αίθουσα και να κάθεται στη θέση του, ενώ καταχειροκροτείται από τους κυβερνητικούς βουλευτές!

Αντιθέτως με τον Κυριάκο Μητσοτάκη που επιτέθηκε -έστω ειρωνικά- στον Αλέξη Τσίπρα, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης απλά συνέχισε τον λόγο του.

Δείτε το ιστορικό ντοκουμέντο

«Καληνύχτα σας» ο Παπανδρέου – «Καλή σας νύχτα» ο Τσίπρας σε Κωνσταντίνο και Κυριάκο Μητσοτάκη αντίστοιχα!

Περιστατικό δεύτερο και επανερχόμαστε στο… 2017. Ο Αλέξης Τσίπρας ολοκληρώνει την δευτερολογία του, με σφοδρή επίθεση στη Νέα Δημοκρατία. Ποιος ήταν ο επίλογος; Η φράση «καλή σας νύχτα κύριε Μητσοτάκη«!

Δείτε το απόσπασμα

Και… ξανά στο 1989! Βρισκόμαστε στην ίδια συνεδρίαση και τον λόγο έχει ο Ανδρέας Παπανδρέου. Αποδέκτης των λεγομένων του ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και ο επίλογος… παρόμοιος!

«Κύριε Μητσοτάκη να μιλήσετε όσο θέλετε. Όσο περισσότερο ομιλείτε, τόσο περισσότερο κάνετε σαφές ότι μόνον το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα έχει πρόγραμμα και λύση για τα προβλήματα της χώρας. Καληνύχτα σας!«.

Δείτε το βίντεο
Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ