2017-11-28 09:19:17
Φωτογραφία για Άλλες δυο βελτιωμένες φρεγάτες Krivak, για το ρωσικό Ναυτικό
Τα ρωσικά ναυπηγεία Yantar καθέλκυσαν την πέμπτη και την έκτη βελτιωμένη φρεγάτα Krivak (Project 11356), τις Admiral Istomin και Admiral Kornilov. Τα δύο σκάφη είναι τα τελευταία του Project 11356 που παραγγέλθηκαν για τον Στόλο Μαύρης Θάλασσας το 2010.

Οι δύο πρώτες φρεγάτες της κλάσης, οι, Admiral Grigorovich και Admiral Essen, βρίσκονται ήδη εν υπηρεσία και η τρίτη, η Admiral Makarov, αναμένεται να τεθεί σε υπηρεσία στα τέλη του έτους. Το τι θα συμβεί όμως με τα άλλα τρία σκάφη δεν είναι ξεκάθαρο.

Οι εργασίες επί αυτών σταμάτησαν μετά την κρίση της Κριμαίας καθώς η ουκρανική εταιρεία Zorya-Mashproyekt που κατασκεύαζε τους αεροστρόβιλους των πλοίων αρνήθηκε να τους παραδώσει. Η εξέλιξη αυτή οδήγησε τη Ρωσία στην αναβολή έναρξης ναυπήγησης των φρεγατών του Project 22350 και στην σκέψη πώλησης αυτών τουProject 11356.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ινδικό Ναυτικό θέλει να αποκτήσει τις φρεγάτες, αλλά δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση. Φημολογείται πως η Ινδία θα αγοράσει δύο από τα έξι σκάφη. Η Ουκρανία δεν αρνείται την παράδοση των αεροστροβίλων στην Ινδία.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ