2017-11-29 00:30:28
Φωτογραφία για Άρχισαν τα κρύα! Τα μυστικά για να έχεις έναν υπέροχο χειμώνα
Επιτέλους ο καιρός πάγωσε για τα καλά και αυτό είναι κάτι που μας αρέσει και περιμέναμε πώς και πώς.

Γιατί μπορεί το καλοκαίρι να είναι η αγαπημένη και πιο ξέγνοιαστη εποχή του χρόνου, αλλά και ο χειμώνας έχει τις ομορφιές του. 

Ήρθε λοιπόν ο καιρός να κατεβάσεις και πάλι τα χειμερινά και χουχουλιάρικα ρουχαλάκια σου, να στρώσεις τα χαλιά σου στο σπίτι και σε λίγο καιρό να ανάψεις και το τζάκι σου. 

Μη μου πεις ότι όλα αυτά δεν σου είχαν λείψει! Και μπορεί ο χειμώνας να θέλει σπίτι και καλή παρέα, αλλά υπάρχουν τόσα πράγματα που μπορείς να κάνεις για να γίνει αυτή η κρύα και γιορτινή (λόγω Χριστουγέννων) εποχή του χρόνου super τέλεια και να κρατήσεις τον ενθουσιασμό που είχες το καλοκαίρι!

#1 Μπορεί το καλοκαίρι το γυμναστήριο να έχει την τιμητική του γιατί θέλεις να φτιάξεις σώμα για να βγεις στην παραλία, αλλά είναι σημαντικό τόσο για τη διάθεση, όσο και για το σώμα και την υγεία σου, να μην το εγκαταλείψεις το χειμώνα. Ξέρω ότι δεν έχεις την ίδια όρεξη να βγεις από το ζεστό σπιτάκι σου όταν έξω έχει παγωνιά, αλλά η γυμναστική θα σου φτιάξει τη διάθεση και θα νιώθεις πολύ καλύτερα μετά την προπόνηση. Μια απόφαση είναι, για την οποία σίγουρα δεν θα μετανιώσεις.


#2 Προσπάθησε να μη χαλάσεις τη διατροφή σου, τώρα που ο καιρός σε κρατάει περισσότερες ώρες της ημέρας κλεισμένη στο σπίτι, κάτι που σημαίνει ότι οι επιδρομές στο ψυγείο γίνονται περισσότερες. Προσπάθησε να αντισταθείς ή έστω να μην επιλέγεις συχνά τροφές πλούσιες σε λιπαρά και ζάχαρη. Αντίθετα, οι τροφές εκείνες που περιέχουν στοιχεία που μπορούν να σου φτιάξουν τη διάθεση και να σου δώσουν ενέργεια, όπως τα ωμέγα-3 λιπαρά, οι καλοί υδατάνθρακες, η πρωτεΐνη και οι βιταμίνες B πρέπει να είναι πρώτη σου επιλογή.

#3 Η χειμερία νάρκη είναι μόνο για τις αρκούδες, γι’ αυτό σήκω από τον καναπέ, πέταξε από πάνω σου το ζεστό πάπλωμα και κανόνισε να δεις τους φίλους σου. Αντί να κλείνεσαι συνέχεια στο σπίτι, περιμένωντας ποτέ θα έρθει πάλι η άνοιξη για να γλυκάνει λίγο ο καιρός, ντύσου καλά, βάλε το αγαπημένο σου ζεστό πουλόβερ, το χαριτωμένο σου σκουφάκι και κανόνισε να δεις τους αγαπημένους σου. Κι επειδή δύσκολα παίρνεις μια τέτοια απόφαση χωρίς να το έχεις κανονίσει από πριν, ορίστε με τους φίλους σου ή την κολλητή σου 2 με 3 ημέρες την εβομάδα που θα συναντιέστε και θα κάνετε πράγματα μαζί.

#4 Ο χειμώνας προσφέρει τη δυνατότητα για όμορφες εκδρομές και διασκεδαστικές δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις με τον αγαπημένο σου και με φίλους. Κανόνισε να πας κάπου για ένα διήμερο, ή πήγαινε για σκι. Αν δεν έχεις τη δυνατότητα να φύγεις κάπου μακριά, επισκέψου ένα παγοδρόμιο και κάνε πατινάζ. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να περάσεις όμορφα το χειμώνα και να ξεφύγεις από τη ρουτίνα της καθημερινότητας.Και τι έγινε αν παγώσει η μυτούλα και τα άκρα σου; Μετα μπορείς να απολαύσεις ένα ζεστό τσάι σε ένα όμορφο μαγαζί με τους φίλους σου, ή να μαζευτείτε σε ένα σπίτι που έχει τζάκι και να περάσετε σούπερ παίζοντας επιτραπέζια, παντομίμα, συζητώντας ή διοργανώνοντας μία movie night.

#5 Φέτος θα πας στο μέρος εκείνο που λες ότι θα επισκεφθείς κάθε χρόνο το χειμώνα, αλλά ακόμα δεν έχεις καταφέρει. Οργάνωσε το χρόνο σου, μάζεψε λίγα χρήματα και προγραμμάτισε από τώρα αυτή την απόδραση που τόσο έχεις ανάγκη. Όλη αυτή η διαδικασία θα σου φτιάξει τη διάθεση και η αναμονή μέχρι την ημέρα του ταξιδιού θα σε κρατήσει σε εγρήγορση και θα σε γεμίσει ενθουσιασμό.

#6 Είναι τόσο υπέροχο να ντύνεσαι σαν χιονάνθρωπος! Βάλε τα γαντάκια σου, το σκουφάκι και το κασκόλ σου και κάνε μια βόλτα στο τσουχτερό κρύο. Έχουν και οι χειμερινοί περίπατοι τη δικιά τους γλύκα, ειδικά αυτή την εποχή που δεν συναντάς και πολύ κόσμο στο δρόμο. Ντύσου καλά και βγες από το σπίτι για να ξεσκάσεις. Κι αν νιώσεις ότι κρυώνεις, ξεκίνα χαλαρό τρεξιματάκι. Με ένα σμπάρο, δυο τρυγόνια! Θα γυμναστείς κιόλας.

#7 Γνωρίζεις ότι ο ήλιος είναι απαιραίτητος για την υγεία. Ευτυχώς, ζούμε σε μία χώρα που τη λατρεύει ο ήλιος, ακόμα και το χειμώνα. Γι΄αυτό, μην κάτσεις στο σπίτι το πρωί. Βγες έξω να σε δει λίγο το φως της ημέρας.

Ναι, ο χειμώνας θέλει τζάκι, ζεστή σοκολάτα, σπίτι, ταινίες και καλή παρέα. Αλλά προσφέρει και τόσες άλλες δραστηριότητες που πρέπει να εκμεταλλευτείς. Βάλτα όλα στο πρόγραμμα και εκμεταλλεύσου στο έπακρο όλες τις χαρές και τις όμορφες στιγμές που έχει να σου προσφέρει. Και θα έρθει ξανά το αγαπημένο σου καλοκαίρι, χωρίς να το καταλάβεις Πηγή 

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

https://trelogaidouri.blogspot.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ