2017-11-29 08:09:10
Φωτογραφία για Κύπρος: Ληστεία στην Πέγεια, συνελήφθη 21χρονος ύποπτος
Ένας 21χρονος ύποπτος από την Πάφο συνελήφθη λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι, σχετικά με τη ληστεία στη ΣΠΕ Πέγειας. Ο 21χρονος μεταφέρθηκε στα γραφεία του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου και ανακρίνεται.

Η ληστεία διαπράχθηκε το πρωί, στη ΣΠΕ Πέγειας, με λεία 20 χιλιάδες ευρώ.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, δύο κουκουλοφόροι εισήλθαν στο κατάστημα της ΣΠΕ γύρω στις 8.25π.μ και προτάσσοντας όπλο τύπου G3 προς τους ταμίες, ζήτησαν τα χρήματα μιλώντας στην κυπριακή διάλεκτο.

Οι ταμίες έδωσαν τα λεφτά που υπήρχαν τη στιγμή εκείνη στα τρία ταμεία και οι ληστές έφυγε από το κατάστημα, αφού έκαναν πλάκα με τους έντρομους υπαλλήλους, με τον ένα εξ αυτών να λέει χαρακτηριστικά «ευχαριστώ για τη βοήθεια».

Στη συνέχεια εισήλθαν σε αυτοκίνητο μάρκας HONDA LOGO, γκρίζου χρώματος χωρίς πινακίδες εγγραφής και απομακρύνθηκαν με ιλιγγιώδη ταχύτητα από τη σκηνή.


Κατά τη διαφυγή τους οι ληστές διασταυρώθηκαν με αστυνομικά οχήματα που έσπευδαν στην Πέγεια και ακολούθησε καταδίωξη, χωρίς ωστόσο οι αστυνομικοί να προλάβουν να ακινητοποιήσουν το όχημα των ληστών λόγω της ταχύτητας του. Στην ευρύτερη περιοχή της Κάτω Πάφου όπου κατευθυνόταν το όχημα με τους δράστες, συνεχίζεται εντατική έρευνα της Αστυνομίας.

Παράλληλα, εντατικές έρευνες διεξάγονται στη σκηνή της ληστείας από κλιμάκιο της Αστυνομίας Πάφου με επικεφαλής τον Αστυνομικό Διευθυντή Νίκο Πενταρά.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου και υπεύθυνο του ΤΑΕ Πάφου Μιχάλη Ιωάννου, κλάπηκαν περίπου 20 χιλιάδες ευρώ από τα ταμεία.

Ιδιαίτερη σημασία φαίνεται να αποδίδουν οι αρχές στη μεθοδολογία δράσης των ένοπλων ληστών, καθώς και στη σκιαγράφηση των χαρακτηριστικών τους, δεδομένου ότι είναι η τρίτη ληστεία τραπεζικού ιδρύματος στην επαρχία Πάφου τους τελευταίους μήνες, οι οποίες παραμένουν μέχρι στιγμής ανεξιχνίαστες. Οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να πρόκειται για τους ίδιους ληστές που έδρασαν πρώτα στη ΣΠΕ Γεροσκήπου και Ανατολικής Πάφου, στην Τίμη, καθώς και στο Ελληνικό Συνεργατικό Ταμιευτήριο Πάφου επί της λεωφόρου Παπάγου στη συνέχεια.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ