2017-11-29 10:34:08
Φωτογραφία για Αρχίζει το μεγάλο παιχνίδι για το ελαφρύ άρμα του US Army, το πρόγραμμα JLTV
Η προσπάθεια του αμερικανικού Στρατού να ενισχύσει σε ισχύ πυρός αλλά και να παράσχει προστασία θώρακος στις ταξιαρχίες πεζικού παίρνει σάρκα και οστά. Ο US Army είχε ζητήσει από διάφορες εταιρείες να υποβάλουν σχέδια ζητώντας οι προτάσεις τους να βασιστούν σε υπάρχοντα υποδείγματα.

Στόχος είναι η ανάπτυξη του Joint Light Tactical Vehicle (JLTV). Την κατασκευή του θα αναλάβουν δύο εταιρείες έκαστη των οποίων θα αναλάβει την κατασκευή 12 πρωτοτύπων. Κατόπιν ο στρατός θα επιλέξει το σχέδιο της μιας εταιρείας το οποίο θα παραχθεί αρχικά σε 54 μονάδες.

Το όχημα θα προσφέρει στις μονάδες πεζικού ισχύ πυρός και προστασία θώρακα (Mobile Protected Firepower – ΜPF) από το 2025. Οι προτάσεις των εταιρειών που θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό θα υποβληθούν τον Μάρτιο του 2018 και δείγματα θα παρουσιαστούν την 1η Απριλίου.

Το πρόγραμμα ΜPF θα χρηματοδοτηθεί με 176 εκ. δολάρια το οικονομικό έτος 2019, με 311 εκ. το 2020, με 360 εκ. το 2021 και με 376 εκ. το 2022. Το πρόγραμμα ΜPF θα παρέχει στο πεζικό μια θωρακισμένη πλατφόρμα, με μεγάλη ακτίνα δράσης, σημαντικής ισχύος πυρός και ανθεκτική σε κυβερνοεπιθέσεις.


Στόχος του αμερικανικού στρατού είναι να έχει στη διάθεσή του τα πρωτότυπα 14 μήνες μετά την ανάθεση του συμβολαίου τα οποία και θα δοκιμάσει για τέσσερις μήνες. Μέχρι στιγμής ενδιαφέρον έχουν επιδείξει η SAIC σε συνεργασία με την ST Kinetics και την CMI Defence, η BAE Systems και η General Dynamics Land Systems.

Αναμένονται όμως και άλλες συμμετοχές. Η κοινοπραξία SAIC, ST Kinetics και CMI Defence, ανέφερε ότι σκοπεύει να τοποθετήσει τον πύργο Cockerill 3105 της CMI σε νέας γενιάς θωρακισμένο σκάφος που αναπτύσσει.

Η BAE Systems συμμετέχει με το M8 Buford Armored Gun System, εκσυγχρονισμένο και με νέες δυνατότητες. Η General Dynamics Land Systems δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά της, αλλά πιστεύεται πως θα συμμετάσχει με το σύστημα AUSA που διαθέτει πυροβόλο των 120mm.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ