2017-11-29 16:19:22
Φωτογραφία για Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης εκδίδει το πρώτο του ομόλογο
Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, το οποίο στα 900 χρόνια ιστορίας του φιλοξένησε στα έδρανά του πολλές μεγάλες προσωπικότητες, μεταξύ των οποίων ο νομπελίστας φυσικός Albert Einstein, ο πρώην Αμερικανός Πρόεδρος Bill Clinton και αρκετοί Βρετανοί πρωθυπουργοί, σχεδιάζει να εκδώσει το πρώτο του ομόλογο και πιθανότατα θα το τιμολογήσει με ευνοϊκούς όρους.

Η Moody's διατηρεί την κορυφαία αξιολόγηση "Aaa" για την πιστοληπτική ικανότητα του πανεπιστημίου, που αντικατοπτρίζει "την εξαιρετική του θέση στην αγορά ως μέλος της παγκόσμιας ελίτ των πανεπιστημίων και διασφαλίζει την συνεπή προσέλκυση σπουδαστών και την ευρεία στήριξη από την κυβέρνηση, τις δωρεές και τους φορείς χρηματοδότησης έρευνας."

Παρά το γεγονός ότι μεμονωμένες σχολές του Πανεπιστημίου έχουν εκδώσει ομόλογα στο παρελθόν, αυτή θα είναι η πρώτη έκδοση από το Πανεπιστήμιο συνολικά. Το χρέος αναμένεται να έχει διάρκεια ωρίμανσης 100 ετών. Το Πανεπιστήμιο σχεδιάζει να αντλήσει τουλάχιστον 250 εκατ. δολάρια και έχει προσλάβει την JP Morgan ως ανάδοχο της συμφωνίας.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ