2012-05-26 10:54:03
Φωτογραφία για Ανήφορος διαρκείας για ΠΑΣΟΚ - ΝΔ
Σε σκληρή και παρατεταμένη προσπάθεια για να ξανακερδίσουν τους ψηφοφόρους που έχασαν στις εκλογές της 6ης Μαΐου, έχουν επιδοθεί τα επιτελεία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Αντώνης Σαμαράς αναπροσαρμόζουν την τακτική τους και εστιάζουν την προσοχή τους σε κρίσιμης σημασίας τμήματα των ψηφοφόρων.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του το Έθνος, μια εκ των βασικών προτεραιοτήτων του ΠΑΣΟΚ είναι να περιγράψει με λιγότερες και καθαρές λέξεις τα έξι σημεία προγραμματικού του χαρακτήρα. Η «στροφή» του ΠΑΣΟΚ από τη στιγμή που μίλησε για την αναθεώρηση του Μνημονίου φαίνεται ότι έχει κινήσει το ενδιαφέρον ψηφοφόρων, οι οποίοι δηλώνουν ότι αναμένουν καλύτερη ενημέρωση.

Δύο από τις έξι προτάσεις, αυτές για το «φρένο» σε περαιτέρω μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις και για την ομπρέλα προστασίας των εργασιακών σχέσεων, είναι κατά το ΠΑΣΟΚ το πρώτο ικανοποιητικό βήμα της νέας καμπάνιας.


Στο στόχαστρο της Ιπποκράτους βρίσκονται και οι περιοχές που γύρισαν την πλάτη στο ΠΑΣΟΚ. Το λεκανοπέδιο και δη η Β΄ Αθήνας και η Β΄ Πειραιά είναι για το ΠΑΣΟΚ οι «γκρίζες ζώνες» όπου το υψηλό ποσοστό ανεργίας και η αφαίμαξη των εισοδημάτων εργαζόμενων και συνταξιούχων, συνέθλιψαν σε ελάχιστο χρόνο το βιοτικό τους επίπεδο.

Ο κ. Βενιζέλος θα κάνει παρεμβάσεις σε τουλάχιστον έξι γειτονιές της Αθήνας και του λεκανοπεδίου, ενώ έχει συνεννοηθεί με συνεργάτες του να ληφθούν πρωτοβουλίες ανά θεματική ενότητα.

Στο επιτελείο της Λ. Συγγρού μελετούν τα ευρήματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων και καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι ο στόχος δεν μπορεί να είναι απλά και μόνο η συσπείρωση των ψηφοφόρων που επέλεξαν τη ΝΔ στις τελευταίες εκλογές αλλά ο διεμβολισμός των κομμάτων που κινούνται στα δεξιά της. Το κόμμα είναι ανάγκη να απευθυνθεί τώρα στους ψηφοφόρους που επέλεξαν τον κ. Καμμένο, τον κ. Καρατζαφέρη, τον κ. Μάνο ή ακόμη και τη Χρυσή Αυγή στις εκλογές της 6ης Μαΐου.
24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ