2017-11-30 14:38:14
Φωτογραφία για ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΕΜΠΑΡΓΟ ΟΠΛΩΝ ΣΤΗ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ΨΗΦΙΣΕ Η ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε σήμερα ψήφισμα με το οποίο ζητεί εκ νέου για εμπάργκο όπλων της Ε.Ε. κατά της Σαουδικής Αραβίας. Σε ψήφισμα που υιοθετήθηκε ευρέως σήμερα με 539 ψήφους υπέρ, 13 ψήφους κατά και 81 αποχές, οι ευρωβουλευτές καταδικάζουν τη συνεχιζόμενη βία στην Υεμένη και τονίζουν ότι μόνο μια πολιτική, χωρίς αποκλεισμούς και διαπραγματευτική λύση στη σύγκρουση μπορεί να αποκαταστήσει την ειρήνη. 

Καλούν όλους τους παράγοντες να αναλάβουν δράση για να εξουδετερώσουν τη σύγκρουση και να συμμετάσχουν σε νέο γύρο ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων υπό την ηγεσία του ΟΗΕ.

Προτρέπουν την επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ε.Ε. Φεντερίκα Μογκερίνι να επιβάλει εμπάργκο όπλων της Ε.Ε. κατά της Σαουδικής Αραβίας, δεδομένων των σοβαρών ισχυρισμών ότι η Σαουδική Αραβία παραβιάζει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο στην Υεμένη.

Τα κράτη μέλη της Ε.Ε. συνέχισαν να επιτρέπουν τις πωλήσεις όπλων στη Σαουδική Αραβία μετά την κλιμάκωση της σύγκρουσης, κατά παράβαση της κοινής θέσης του Συμβουλίου για τους ελέγχους των εξαγωγών όπλων, προσθέτει το εγκριθέν κείμενο.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ