2017-11-30 17:34:18
Φωτογραφία για Στη δημοσιότητα σοκαριστικό βίντεο κυνηγιού φαλαινών από Ιάπωνες
Το τμήμα Αυστραλίας της περιβαλλοντικής-ακτιβιστικής οργάνωσης Sea Shepherd έδωσε στην δημοσιότητα βίντεο που καταγράφει τις ιαπωνικές πρακτικές φαλαινοθηρίας που είχε στην κατοχή της η αυστραλιανή κυβέρνηση μετά από μια Αυστραλιανή τελωνειακή αποστολή του 2008 στην Ανταρκτική.

“Η αυστραλιανή κυβέρνηση έχει αποκρύψει αυτό το υλικό για χρόνια”, δήλωσε ο Jeff Hansen, Διευθύνων Σύμβουλος της Sea Shepherd Australia. “Ο κύριος λόγος που δόθηκε ήταν ότι οι εικόνες αυτής της τρομακτικής σφαγής θα βλάψουν τις διπλωματικές σχέσεις με την Ιαπωνία. Η κυβέρνηση της Αυστραλίας επέλεξε να πάρει το μέρος των λαθροθηρών αντί να υπερασπιστεί τις φάλαινες του Νότιου Ωκεανού”.

Η περιγραφή του Hansen για τις εικόνες του βίντεο είναι συγκλονιστική: “Στο βίντεο παρουσιάζεται η αιματηρή βία, η σκληρότητα και η παράλογη δολοφονία αυτών των όμορφων, έξυπνων και μαγευτικών ζώων. Αυτές οι φάλαινες καταδιώκονται, πριν χτυπηθούν με ένα εκρηκτικό καμάκι που στέλνει θραύσματα μέσα από το σώμα τους, ενώ οι προεξοχές βγαίνουν εκτός τους έτσι ώστε η φάλαινα να μην μπορεί να ξεφύγει
. Οι φάλαινες βουτάνε προσπαθώντας να επιστρέψουν στο βυθό και την οικογένειά τους, αλλά δεν μπορούν, καθώς οι δολοφόνοι φαλαινών τραβάνε το σχοινί, φέρνοντας αργά την φάλαινα στην επιφάνεια, ψυχορραγώντας από τον πόνο πριν αντικρίσουν τον δολοφόνο τους, και πυροβοληθούν μέχρι τελικά να πεθάνεουν, πολλά λεπτά αργότερα μέσα σε μια θάλασσα αίματος”.

Η Sea Shepherd έχει ζητήσει επανειλημμένως από την κυβέρνηση της Αυστραλίας να πράξει ό,τι είναι δυνατόν για να σταματήσει η φαλαινοθηρία, όχι μόνο στέλνοντας ένα πλοίο στην Ανταρκτική αλλά και εγκαλώντας την Ιαπωνία στο Διεθνές Δικαστήριο για το Δίκαιο της Θάλασσας.

Σύμφωνα με την οργάνωση, οι Ιάπωνες φαλαινοθήρες περιφρονούν το Αυστραλιανό Ομοσπονδιακό Δικαστήριο, καθώς τους έχοει επιβληθεί πρόστιμο ενός εκατομμυρίου δολαρίων που αρνούνται να πληρώσουν.

Στις 9 Νοεμβρίου, η Ιαπωνία ξεκίνησε μια νέα “ερευνητική αποστολή” στον Νότιο Ωκεανό, αποστέλλοντας το στόλο της για να συνεχίσει τις δραστηριότητες φαλαινοθηρίας στην περιοχή. Στο στόχαστρο τους είναι 333 φάλαινες minke που θέλουν να σκοτώσουν μέχρι το Μάρτιο του 2018. Το Ινστιτούτο Κτηνοτροφικών Ερευνών της Ιαπωνίας ενημέρωσε ότι θα συγκεντρώσει επιστημονικά δεδομένα απαραίτητα για τη διαχείριση των αποθεμάτων φαλαινών και του οικοσυστήματος στην Ανταρκτική.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Νέας Ζηλανδίας Winston Peters ενημέρωσε ότι η απόφαση της Ιαπωνίας να συνεχίσει τη φαλαινοθηρία στον Νότιο Ωκεανό δεν είναι συμβατή με την διεθνή κοινή γνώμη και δεν ανταποκρίνεται στις επιστημονικές συμβουλές. “Η απόφαση της Ιαπωνίας να διεξάγει φαλαινοθηρία στον Νότιο Ωκεανό έρχεται σε αντίθεση με τις σαφείς συστάσεις της Διεθνούς Επιτροπής Φαλαινοθηρίας, της Επιστημονικής Επιτροπής και των επιτροπών εμπειρογνωμόνων της”, δήλωσε ο Peters.

“Με απλά λόγια, η Ιαπωνία μπορεί να επιτύχει τους δηλωμένους στόχους της έρευνας χωρίς να σκοτώσει τις φάλαινες. Αυτή είναι μια ξεπερασμένη πρακτική και πρέπει να σταματήσει”, πρόσθεσε ο Peters.

Νωρίτερα μέσα στο τρέχον έτος, η οργάνωση προστασίας των φαλαινών Sea Shepherd ενημέρωσε ότι αποφάσισε να σταματήσει την αποστολή πλοίων για την καταπολέμηση της φαλαινοθηρίας της Ιαπωνίας, μετά την απόφαση της τελευταίας να παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο με στρατιωτικά μέσα τις κινήσεις των πλοίων της οργάνωσης.

Η τελευταία αποστολή είναι η τρίτη που ξεκίνησε από όταν το Διεθνές Δικαστήριο Δικαιοσύνης (ICJ) στη Χάγη της Ολλανδίας, πήρε απόφαση κατά της φαλαινοθηρίας το 2014. Σύμφωνα με την απόφαση, το φαλαινοθηρικό πρόγραμμα της Ιαπωνίας δεν ήταν επιστημονικής φύσης αλλά εμπορικού σκοπού, με το κρέας των σφαγμένων φαλαινών να πωλείται στην Ιαπωνία.

Στη συνέχεια, η χώρα υπέβαλε ένα ανανεωμένο σχέδιο μέσω του οποίου δήλωσε ότι θα στείλει το φαλαινοθηρικό στόλο της στον Ανταρκτικό Ωκεανό για να πιάσει έως και 333 φάλαινες minke σε ετήσια βάση σε μια δωδεκάχρονη περίοδο, αντί για τον προηγούμενο στόχο των 1.000 φαλαινών.

Παρακολουθήστε το βίντεο που έφερε στο φως της δημοσιότητας η οργάνωση:
Πηγή
Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ