2017-12-01 09:51:07
Φωτογραφία για Κύπρος: Αγώνας για διάνοιξη διόδου προς Πυρόι μετά τις Προεδρικές
Η Επιτροπή για διάνοιξη διόδου προς το Πυρόι, θα ξεκινήσει μετά τις προεδρικές εκλογές νέο αγώνα για διάνοιξη της διόδου, είπε ο Δήμαρχος Αθηένου Κυριάκος Καρεκλάς, προσθέτοντας ότι δεν θα επιτρέψουν να γίνει άλλο Μέτρο Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, «εάν δεν είναι πρώτα η διάνοιξη της διόδου».

Σε δηλώσεις του, μετά από συνάντηση που είχε στη Βουλή αντιπροσωπεία της Επιτροπής για διάνοιξη διόδου προς Πυρόι με τον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη, ο κ. Καρεκλάς είπε ότι η σημερινή συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας τους να προωθήσουν όσο γίνεται καλύτερα το θέμα της διάνοιξης της διόδου Πυροΐου.

«Η Αθηένου υποφέρει από αυτή τη μη διάνοιξη εδώ και 43 χρόνια. Έχουμε δει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και μιλήσαμε μαζί του. Έχουμε δει τους πολιτικούς αρχηγούς. Σήμερα, εν όψει και του τέλματος που υπάρχει με τις συνομιλίες, αλλά και τις περιόδους που διανύουμε με τις προεδρικές εκλογές, προτιμήσαμε να δούμε τον Πρόεδρο της Βουλής
. Τού θέσαμε το πρόβλημα, του εξηγήσαμε το πόσο επάναγκες είναι να διανοιχτεί η δίοδος τόσο για την Αθηένου, αλλά και για όλη την υπόλοιπη περιοχή που υποφέρει από αυτή τη μη διάνοιξη, τη συντόμευση της εισόδου από την περιοχή μας προς τη Λευκωσία, τη διαμονή των φοιτητών μας στον τόπο τους και να πηγαινοέρχονται στο Πανεπιστήμιο, ενώ τώρα αναγκάζονται να μένουν στη Λευκωσία και να καταβάλλουν μεγάλο τίμημα, και πολλά άλλα ωφελήματα που θα υπάρχουν από αυτή τη διάνοιξη», συμπλήρωσε.

Ο κ. Καρεκλάς ανέφερε ότι ζήτησαν από τον Πρόεδρο της Βουλής τη συμβολή του στο να τεθεί ως αίτημα και ως πίεση «προς τη δική μας την πλευρά ότι δεν θα δεχθούμε ως περιοχή οποιοδήποτε άλλο Μέτρο Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, εάν πρώτα δεν είναι η διάνοιξη της διόδου του Πυροΐου».

«Ο Πρόεδρος μάς άκουσε, υποστήριξε πλήρως τις θέσεις μας και μας είπε τις απόψεις του πώς να το προωθήσουμε μετά τις εκλογές και, ανάλογα με την Κυβέρνηση που θα έχουμε, πώς θα προωθήσουμε το όλο θέμα περαιτέρω», σημείωσε.

Ερωτηθείς τι θα πράξει ο ίδιος ο Πρόεδρος της Βουλής, ο κ. Καρεκλάς είπε ότι ο ίδιος ο Πρόεδρος θα στείλει κάποιες επιστολές και είναι υποστηρικτικός πλήρως προς το αίτημα τους και όποτε χρειαστεί -τους είπε- είναι δίπλα τους να τους βοηθήσει.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Καρεκλάς είπε ότι μετά τις εκλογές θα δουν τη νέα Κυβέρνηση, τον νέο Πρόεδρο. «Θα είμαστε πολύ επιτακτικοί ότι επιτέλους έφτασε η ώρα... Οπότε δεν μας ενδιαφέρει τι έγινε τα προηγούμενα χρόνια, απ’ εδώ και πέρα είναι θέλησή μας ότι δεν θα δεχθούμε οποιοδήποτε άλλο Μέτρο Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν υπήρξε κάποια εξέλιξη και έγινε η συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής, ο κ. Καρεκλάς είπε ότι ως νέο Δημοτικό Συμβούλιο, ως νέος Δήμαρχος, είχαν επαφές με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, είδαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά δεν είχαν δει τον Πρόεδρο της Βουλής.

«Εν όψει της περιόδου που διανύουμε, δεν θέλαμε να πάμε να δούμε οποιονδήποτε άλλο, γι’ αυτό είδαμε τον Πρόεδρο της Βουλής. Αμέσως μετά τις εκλογές θα συνεχίσουμε και μάλλον θα ξεκινήσουμε ένα νέο αγώνα για μεγαλύτερη πίεση προς όλους και προς την πλευρά μας και προς τις πρεσβείες των μεγάλων χωρών που βρίσκονται στον τόπο μας για να πιέσουμε γι’ αυτό το θέμα», συμπλήρωσε.

«Δεν θα επιτρέψουμε, είτε αυτό λέγεται τζαμί είτε λέγεται οδόφραγμα, είτε οτιδήποτε. Θα  πάμε εκεί, θα αντιδράσουμε να μην επιτραπεί να γίνει άλλο Μέτρο Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης εάν δεν είναι πρώτα η διάνοιξη αυτής της διόδου. Πιστεύουμε, εάν η πλευρά μας το απαιτήσει δυνατά και έντονα, θα το πετύχουμε», κατέληξε.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ