2017-12-01 14:35:23
Φωτογραφία για “Φρένο” ΣΕΙΒ στη χρηματοδότηση των επιστημονικών συνεδρίων
By: Ιοκάστη Αλειφεροπούλου - Virus

Πρωτοβουλίες αυτορύθμισης αναλαμβάνουν τα μέλη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ιατρικών & Βιοτεχνολογικών Προϊόντων Ελλάδας (ΣΕΙΒ), με στόχο την ευθυγράμμιση με τα ευρωπαϊκά πρότυπα ορθής επιχειρηματικής πρακτικής, που επιτάσσουν ενισχυμένη διαφάνεια σε θέματα, οργάνωσης, λειτουργίας, διοίκησης και ελέγχου των επιχειρήσεων του χώρου, στις δοσοληψίες τους με κάθε νομικό ή φυσικό πρόσωπο με το οποίο συνεργάζονται και συναλλάσσονται.

Στο πλαίσιο αυτού του επαναπροσανατολισμού, ο Σύνδεσμος σταματά να καλύπτει απευθείας έξοδα επαγγελματιών υγείας για παρακολούθηση εκπαιδευτικών εκδηλώσεων. “Πρωταρχικός στόχος του ΣΕΙΒ παραμένει η δέσμευση στη Διαφάνεια και την ορθή επιχειρηματική πρακτική” ανέφερε ο πρόεδρος του ΔΣ του ΣΕΙΒ, Γεράσιμος Λειβαδάς, μιλώντας σε σχετική Διημερίδα του ΟΟΣΑ. Διευκρίνισε, ωστόσο, πως “ο κλάδος παραμένει σταθερός στην πεποίθηση ότι η ενίσχυση της δια βίου εκπαίδευσης γιατρών αποτελεί σημαντική υποχρέωση”.


Το “φρένο” στη χρηματοδότηση των επιστημονικών συνεδρίων εντάσσεται στον επικαιροποιημένο Κώδικα Δεοντολογίας του ΣΕΙΒ, ο οποίος αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή την 1/1/18.

Στέλεχος του Συνδέσμου, με το οποίο μίλησε το Virus, εξηγεί πως η προαναφερόμενη δέσμευση για τις χορηγίες σε εκπαιδευτικά συνέδρια τρίτων είναι αυστηρότερη ακόμη κι από την αντίστοιχη του ΕΟΦ, ο οποίος επιτρέπει υπό προϋποθέσεις την απευθείας κάλυψη εξόδων σε επιστήμονες.

Πάντως, οι όροι με τους οποίους θα γίνονται εφεξής οι χορηγίες αυτές φαίνεται να μην έχουν ακόμα οριστικοποιηθεί. Στόχος του Συνδέσμου είναι το περιεχόμενό τους να αποτελέσει προϊόν συναινετικής απόφασης με τις επιστημονικές εταιρίες, με τις οποίες βρίσκεται ήδη σε διαβούλευση αναζητώντας τις βέλτιστες και αποτελεσματικές ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι η επικαιροποίηση του Κώδικα λήφθηκε με απόλυτη πλειοψηφία στη σχετική συνέλευση του ΣΕΙΒ, το περασμένο καλοκαίρι.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ