2017-12-01 18:49:14
Φωτογραφία για Στην επόμενη πενταετία η πρώτη αποικία στη Σελήνη;
Αν είστε από αυτούς που λατρεύουν τις θεωρίες συνωμοσίας ίσως πιστεύετε ότι το «ένα μικρό βήμα για τον άνθρωπο, ένα τεράστιο βήμα για την ανθρωπότητα» του Neil Armstrong, γυρίστηκε σε κάποιο χολιγουντιανό στούντιο.

Σχεδόν 50 χρόνια από την 21η Ιουλίου του 1969, όταν στις 4:56 το πρωί ώρα Ελλάδος, ο Neil Armstrong κατέβηκε τη μικρή σκάλα της σεληνακάτου και πάτησε για πρώτη φορά το πόδι του στη Σελήνη, η start-up «Moon Express», θέλει να κάνει το ταξίδι στον δορυφόρο της Γης, ρουτίνα.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας Naveen Jain στο αμερικανικό δίκτυο CNBC, η Moon Express θα πραγματοποιήσει μέσα στο 2018 την πρώτη ιδιωτική επανδρωμένη αποστολή στη Σελήνη, ενώ μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια μπορεί να έχει δημιουργήσει την πρώτη ανθρώπινη αποικία.

Τον περασμένο Ιανουάριο, η εταιρεία ανέφερε ότι στοχεύει να πραγματοποιήσει το πρώτο ταξί στη Σελήνη έως το τέλος του 2017, όμως η αποστολή αναβλήθηκε για το 2018. «Σίγουρα θα γίνει τον επόμενο χρόνο, βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο. Και όπως μπορείτε να φανταστείτε μιλάμε για πυραύλους», δήλωσε ο Jain στο περιθώριο τεχνολογικού συνεδρίου στο Ελσίνκι.


«Είμαστε καλό δρόμο και συνεχίζουμε να ελπίζουμε ότι η αποστολή θα γίνει το επόμενο έτος. Και όταν πραγματοποιήσουμε την προσσελήνωση, όχι μόνο να γίνουμε η πρώτη ιδιωτική εταιρεία που το καταφέρνει, αλλά συμβολικά θα είμαστε η τέταρτη... υπερδύναμη. Σκεφτείτε ότι επιχειρηματίες μπορούν να κάνουν πράγματα που μόνο τρεις υπερδυνάμεις έχουν κάνει στο παρελθόν».
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ