2017-12-02 00:05:54
Φωτογραφία για Εσπευσμένα στο νοσοκομείο Πόλα Ρούπα και Νίκος Μαζιώτης
Η υγεία των δυο κρατουμένων έχει επιβαρυνθεί τα τελευταία 24ωρα καθώς έχουν συμπληρώσει 20 μέρες χωρίς να τρέφονται, πίνοντας μόνο νερό.

Τα δυο μέλη της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας, Νίκος Μαζιώτης και Πόλα Ρουπα μεταφέρθηκαν το βράδυ της Παρασκευής εσπευσμένα από τις Φυλακές Κορυδαλλού στο νοσοκομείο κρατουμένων "Άγιος Παύλος", με τους γιατρούς να εξετάζουν και το ενδεχόμενο μεταφοράς τους σε εφημερεύων νοσοκομείο των Αθηνών.

Το άρθρο συνεχίζεται μετά τη διαφήμιση:

Η αιτία είναι η εξασθένηση της υγείας τους εξαιτίας της απεργίας πείνας στην οποία υποβάλουν τους εαυτούς τους διεκδικώντας την έξοδο από την απομόνωση του Μαζιώτη, την απόσυρση διατάξεων του νέου σωφρονιστικού κώδικα και την διερεύνηση ωραρίου των επισκεπτηρίων μεταξύ τους όσο και με το παιδί τους.

Σύμφωνα με πηγές μέσα από τον Κορυδαλλό, η υγεία των δυο κρατουμένων έχει επιβαρυνθεί τα τελευταία 24ωρα καθώς έχουν συμπληρώσει 20 μέρες χωρίς να τρέφονται, πίνοντας μόνο νερό.

Η συνήγορος τους, κα Μαριζάνα Κικιρή ανέφερε ότι «η πολιτεία και ο υπουργός Δικαιοσύνης οφείλουν να επανατοποθετηθούν στα αίτηματά τους αναφορικά με τις Αντισυνταγματικές κ απάνθρωπες διατάξεις του νέου σωφρονιστικού κώδικα. Πρέπει ακόμα να σας πω ότι κι άλλες περίπου 50 κρατούμενες ξεκινούν απεργία πείνας για συμπαράσταση. Είναι έμπρακτος ο αγώνας τους και οι υπεύθυνοι πρέπει να απαντήσουν».

Πηγή: thetoc.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ