2017-12-02 11:34:14
Φωτογραφία για 3 ζεστά ροφήματα ιδανικά για τις κρύες μέρες του χειμώνα
O χειμώνας απαιτεί χαλαρωτικά, καταπραϋντικά ζεστά ροφήματα όπως το κακάο και το τσάι -αλλά δεν πρέπει να είναι ανθυγιεινά! Με αυτές τις συνταγές, μπορείτε να απολαύσετε τα αγαπημένα σας ροφήματα καθ’ όλη τη χειμερινή περίοδο, χωρίς να ανησυχείτε για τη διατροφή σας.

1. Vegan ρόφημα σοκολάτας

Εάν έχετε δυσανεξία στη λακτόζη ή δεν σας αρέσουν τα γαλακτοκομικά προϊόντα, αυτή η vegan εναλλακτική πρόταση για το ζεστό ρόφημα σοκολάτας αποτελεί την απόλυτη χειμωνιάτικη απόλαυση!

Υλικά (4 μερίδες):

4 κούπες γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη

2 μπαστούνια κανέλας

1/4 της κούπας σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη

60 γρ. μαύρη σοκολάτα ψιλοκομμένη

Εκτέλεση:

Βράστε το γάλα και τα μπαστούνια κανέλας σε μέτρια φωτιά. Μειώστε τη θερμοκρασία και σιγοβράστε για 10 λεπτά. Αφαιρέστε την κανέλα και σουρώστε. Χτυπήστε το κακάο με τη σοκολάτα και το γάλα για 1-2 λεπτά, έως ότου το μείγμα γίνει αφρώδες. Σερβίρετε σε κούπες και γαρνίρετε με τα μπαστούνια κανέλας.


2. Ζεστό τσάι δυόσμου

Ένα ζεστό τσάι δυόσμου είναι ιδανικό για τον πονόλαιμο ή για να ζεσταθείτε μια κρύα ημέρα. Μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος!

Υλικά:

4-5 φύλλα δυόσμου

200 ml ζεστό νερό

μέλι ή σιρόπι αγαύης

Εκτέλεση:

Πλύνετε τα φύλλα δυόσμου και βυθίστε τα σε ένα φλιτζάνι με ζεστό νερό. Αφήστε τα για περίπου 5-10 λεπτά. Μπορείτε είτε να τα αφαιρέσετε με ένα κουτάλι είτε να απολαύσετε το τσάι με τα φύλλα μέσα στο φλιτζάνι. Προσθέστε λίγο μέλι ή σιρόπι αγαύης αντί για ζάχαρη.

3. Ρόφημα με κονιάκ και μπαχαρικά

Από όλα τα ζεστά ροφήματα που μπορείτε να απολαύσετε κατά τη διάρκεια του χειμώνα, αυτό είναι από τα πιο ελαφριά και υγιεινά!

Υλικά:

45 ml κονιάκ

200 ml ζεστό νερό

3/4 κουτ. σούπας μέλι

2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού

Kανέλα, γλυκάνισο, γαρίφαλο

1-2 λεπτές φέτες λεμονιού για γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

Σε ένα ποτήρι ανακατέψτε το κονιάκ, το ζεστό νερό, το μέλι, το χυμό λεμονιού και τα μπαχαρικά. Γαρνίρετε με τις λεπτές φέτες λεμονιού.
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ