2017-12-02 20:54:00
Φωτογραφία για Δείτε φωτο από τους ληστές των χρηματοκιβωτίων
Σκληροί κακοποιοί με καταγωγή από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, οι οποίοι είναι βαριά οπλισμένοι, εισέβαλλαν σε εταιρία τροφίμων στο Μενίδι ξηλώνοντας το χρηματοκιβώτιο. Το περιστατικό

έγινε προχθές το βράδυ στις 22.55 και προκάλεσε συναγερμό στην Αστυνομία, καθώς υπάρχει προηγούμενο με τις περιβόητες «συμμρίες των χρηματοκιβωτίων» , που αντλούν άνδρες από περιοχές της δυτικής Αττικής.

Η σκληρότητα που επέδειξαν οι ληστές απέναντι στους υπαλλήλους της εταιρίας τροφίμων δείχνει στους αστυνομικούς ότι έχουν να κάνουν με μία πολύ επικίνδυνη συμμορία, που μπορεί να προκαλέσει θύματα. Τα μέλη της εισέβαλλαν στο κτίριο της επιχείρησης στην οδό Λουτρού, απείλησαν με όπλα τους υπαλλήλους (μάλιστα ένας εξ αυτών κρατούσε οπλοπολυβόλο) και κατευθύνθηκαν προς το χώρο όπου βρισκόταν το χρηματοκιβώτιο. Με πολύ γρήγορες κινήσεις το ξήλωσαν και το μετέφεραν σε αυτοκίνητο που είχαν σταθμεύσει έξω από την εταιρία.


Ένας από τους ενόπλους ζήτησε από υπάλληλο να πέσει στο έδαφος και όταν εκείνος αρνήθηκε τότε δεν δίστασε, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, να πατήσει τη σκανδάλη. Το πιστόλι που κρατούσε, ωστόσο, μπλόκαρε με αποτέλεσμα να μην εκτοξευτεί σφαίρα. Στη συνέχεια, έβγαλε τη σφαίρα και την πέταξε, ενώ όταν το σκέφτηκε καλύτερα τη μάζεψε από το πάτωμα για να μην αφήσει πίσω του ίχνη.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ένας τουλάχιστον από τους ληστές μιλούσε με ποντιακή προφορά, ενώ όλοι τους είχαν καλλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους γνωρίζοντας προφανώς ότι η εταιρία διαθέτει κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης. Όπως διαπιστώθηκε σε δεύτερο χρόνο, οι δράστες διέφυγαν με ένα αυτοκίνητο μάρκας Polo, το οποίο είχε κλαπεί το απόγευμα της ίδιας ημέρας από την περιοχή των Πετραλώνων. Λίγες ώρες μετά την επίθεση το συγκεκριμένο όχημα βρέθηκε από την Αστυνομία καμένο στην οδό Κωνσταντινουπόλεως στο Μενίδι, σημείο που βρίσκεται περίπου τέσσεερα χιλιόμετρα μακριά από την εταιρία τροφίμων.

Το modus operandi (τρόπος δράσης) των ληστών προβληματίζει την Αστυνομία, καθώς θυμίζει αυτό που υιοθετούσαν τα μέλη της περιβόητης «συμμορίας των χρηματοκιβωτίων» που είχε εξαρθρωθεί τον περασμένο Μάιο. Η Αστυνομία είχε συλλάβει τότε 15 άτομα, στο σύνολό τους από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης (με εξαίρεση έναν 26χρονο Αλβανό).

Οι αρμόδιοι αστυνομικοί θα εξετάσουν το κατά πόσο η συμμορία που χτύπησε την εταιρία μπορεί να συνδέεται με ασύλληπτα μέλη της εγκληματικής οργάνωσηςπου εξαρθρώθηκε τότε. Το Μάιο στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. εξέφραζαν φόβους τυχόν επαναδραστηριοποίησης της συμμορίας στο μέλλον.

Για την προχθεσινή επίθεση στη διάθεσή της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του κτιρίου, αν και δεν είναι ιδιαίτερα αξιοποιήσιμο διότι οι δράστες έδειξαν «επαγγελματισμό» καλύπτοντας με κουκούλες τα χαρακτηριστικά τους. Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που δημοσιεύει το «Έθνος», οι ληστές φορούν χειμωνιάτικα μπουφάν και κρατούν στο ένα χέρι τους όπλο και στο άλλο ρόπαλα. Παράλληλα, οι αστυνομικοί αναμένεται να ανοίξουν φάκελους που αφορούν σε επιθέσεις με στόχο χρηματοκιβώτια εταιριών, οι οποίες έγιναν τους τελευταίους μήνες σε νομούς όμορους της Αττικής.

Πηγή: Έθνος
_
bloko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ