2017-12-03 16:28:30
Φωτογραφία για Θεσσαλονίκης Ανθιμος: «Βοήθησέ μας Θεέ μου να έχουμε ενότητα ως Ελληνες»
Στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας στην Τούμπα ιερούργησε σήμερα ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος που για άλλη μια φορά στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην ανάγκη για ενότητα μεταξύ των Ελλήνων.

Ο Παναγιώτατος επανέλαβε πως είναι απαραίτητο να ακολουθούμε το δρόμο του Θεού και τόνισε πως ο «κόσμος τρίζει»

Μεταξύ άλλων είπε: «Βοήθησέ μας Θεέ μου να έχουμε ενότητα ως Ελληνες. Πολλές φορές στο πέρασμα των ετών, ο παραμερισμός του Χριστού οδήγησαν σε διαιρέσεις και πολέμους. Με δύναμη πίστεως, δύναμη χαράς, με δύναμη σεβασμού στους ήρωες, με δύναμη πίστεως στον Θεό, την Παναγία, την Αγία Βαρβάρα για το καλό όλων ημών και όλου του κόσμου. Τρίζει ο κόσμος. Παρακολουθήστε τι συμβαίνει παντού. Τόσα θέματα, τόσες συμφορές.

Διαβάστε εδώ:  Το ΑΠΘ ανέβαλε τη βράβευση του Θεσσαλονίκης Ανθίμου

Εμείς οι Ορθόδοξοι Ελληνες για το καλό της πατρίδας μας να είμαστε κοντά στον Χριστό, κοντά στην Παναγία, κοντά στους Αγίους για να μπορούμε να είμεθα κάποτε και κληρονόμοι αιώνιας ζωής».

Η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε πως αρχίζει η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης και τροφίμων για τους πλημμυροπαθείς της Αττικής από την Τρίτη 5/12 μέχρι και την Κυριακή 17/12 στο Παπάφειο Ορφανοτροφείο. Τα είδη θα συγκεντρώνονται τις καθημερινές τις ώρες 09:00-12:00 και τα Σαββατοκύριακα 11:00-13:00.

Δείτε το βίντεο με τη Θεία Λειτουργία…
Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ