2017-12-03 17:00:52
Φωτογραφία για Αδικίες Αξιωματικών μη ΑΣΣΥ
Για τις αδικίες Αξιωματικών μη προερχόμενων από σχολές υπαξιωματικών κάνει λόγο στέλεχος του ΠΝ.

Σε επικοινωνία που είχαμε μας εξέθεσε την άποψή του, την οποία και δημοσιεύουμε στην κάτωθι επιστολή που μας απέστειλε:

Είμαι Αξιωματικός στο ΠΝ εισήλθα ως κληρωτός το 1984 καθώς η θητεία ήταν 26μήνες το 1986 εισήλθα στο στράτευμα μετά από προκήρυξη ως Δίοπος Εθελοντής. Η προκήρυξη ανέφερε βάση νομοθεσίας 445/74 την ιεραρχική εξέλιξη  και σταδιοδρομία μου καθώς και ημερομηνία κατατάξεως μου είναι η ημερομηνία ως κληρωτός και προς μετρούσαν τα έτη θητείας μου ως Διόπου χωρίς οικονομική αναδρομική απολαβή. Σύμφωνα με την νομοθεσία μετά την πάροδο 5ετών θα είχα μονιμοποιηθεί και θα ακολουθούσα ιεραρχικά και θα εξελισσόμουν στο τέλος της αντίστοιχης σειράς από ΑΣΣΥ (παλαιά ΣΜΥΝ) όπου θα είμαστε ομοιόβαθμοι και  θα προαγόταν το έτος της μονιμοποιήσεις μας. Το 1992 όπου μας μονιμοποίησαν στα 8έτη προαγόμουν στον βαθμό του Αρχικελευστή και η αντίστοιχη σειρά ΑΣΣΥ ήταν η 4η όπου και έως το 2010 εξελισσόμασταν μαζί στον βαθμό του Υποπλοίαρχου
. Το 2010 με τον νόμο 3883/10 για πρώτη φορά καταργούνται δικαιώματα προκήρυξης αλλά για Αξιωματικούς μη ΑΣΣΥ. Έτσι κατήργησαν τον καταληκτικό βαθμό από Αντιπλοίαρχου σε Πλωτάρχη και την αρχαιότητα μας ότι ανεξάρτητα του έτους κτήσεως βαθμού είμαστε νεότεροι από όλους τους ομοιόβαθμους προερχόμενους από ΑΣΣΥ, όπου επανήλθε η αρχαιότητα μετά από πάροδο έξι ετών με τον νόμο 4407/16. ΟΙ αδικίες συνεχίστηκαν και με τον νόμο 4494/17  όπου όλους τους ΑΣΣΥ τους προάγει στον βαθμό του Πλοιάρχου και με αναδρομική ισχύ για όσους έχουν παραιτηθεί και δημιούργησαν και ένα κλιμάκιο στο νέο μισθολόγιο όπου Συνταγματάρχης (Πλοίαρχος) και με 36 έτη υπηρεσίας. Δεν σταματούν οι αδικίες μόνο βάση των νομοθεσιών και των αρνητικών εισηγήσεων, αλλά δημιουργούνται αδικίες και εσωτερικά της υπηρεσίας καθώς άλλαξαν την ημερομηνία κατατάξεως μας κατά δύο έτη επιπλέον και όχι βάση νομοθεσίας. Οι απορίες που δημιουργούνται από τις άνωθεν αδικίες είναι:

1. Ποιοι εισηγούνται και με ποιο σκοπό για τα στελέχη του στρατεύματος;

2.Ο νόμος 2439/96 όπου είναι για την ιεραρχική εξέλιξη των Αξιωματικών αναφέρει καταληκτικό βαθμό ΑΣΣΥ και μη ΑΣΣΥ τον βαθμό του Αντιπλοίαρχου και για ΑΣΣΥ και μη ΑΣΣΥ στην αεροπορία κάποιες ειδικότητες Σμηνάρχου (πλοίαρχου) και με τον νόμο 3883/10 οι Αξιωματικοί ΑΣΣΥ Αντιπλοίαρχοι και μη ΑΣΣΥ καταληκτικό βαθμό Ταγματάρχη (Πλωτάρχη) και για την Αεροπορία παρέμεινε το παλαιό ισχύον και με τον νόμο 4407/16 για την Αεροπορία όλοι οι εθελοντές και εθελόντριες στον βαθμό του Σμηνάρχου (πλοίαρχου) και με τον νόμο 4494/17 όλοι οι ΑΣΣΥ του ΠΝ πλοίαρχοι και όσοι έχουν πτυχίο ΑΕΙ κα Αρχιπλοίαρχοι, ενώ οι Εθελοντές του ΠΝ παραμένει η κατάργηση του καταληκτικού βαθμού σε Πλωτάρχη.

3.Γιατί αφού κατήργησαν δικαιώματα προκήρυξης με νόμο δεν κατήργησαν και τις προκηρύξεις που αναφέρονται σε δικαιώματα ΕΜΘ, ΕΠΟΠ, ΕΠΥ, κλπ όπου υπάρχουν αδικίες λόγο μεγάλης χρονικής διάρκειας στους κατεχόμενους βαθμούς ανά 8έτη για προαγωγή και καταληκτικός βαθμός Ανθυπασπιστής εν συγκρίσει με τους ΑΣΣΥ όπου είναι μικρός ο χρόνος παραμονής στους κατεχόμενους βαθμούς και τεράστια η διαφορά στην βαθμολογική εξέλιξη. Ίσως γιατί η κατάργηση της προκήρυξης μας ήταν αρνητική για εμάς και για τους υπόλοιπους μη ΑΣΣΥ δεν υπάρχει χειρότερο από το καθεστώς των προκηρύξεων τους.

4. Γιατί η νομοθεσία βάση των νόμων 445/74 ως υπαξιωματικού αναφέρει ότι ημερομηνία κατατάξεως μας είναι του κληρωτού, ημερομηνία προαγωγής Αξιωματικών είναι η ημερομηνία της ονομασίας σε Αξιωματικό και δεν υπάρχει κάποια νομοθεσία η διάταξη που να καταργεί η να τροποποιεί την ημερομηνία κατατάξεως και δεν προάγουν στο βαθμό του Πλωτάρχη το 2014 και μας προάγουν το 2016 και μας απάντησαν ότι άλλαξε η ημερομηνία κατατάξεως μας και θεωρούν την ημερομηνία όχι του κληρωτού αλλά την ημερομηνία προαγωγής σε Κελευστή, δίχως να μας απαντούν σε ποια διάταξη η νομοθεσία αναφέρεται.

5. Όλοι οι νόμοι αναφέρουν την αρμονία της ιεραρχίας και των καθηκόντων όπου δεν τηρείται καθώς οι υφιστάμενοι γίνονται προϊστάμενοι των προϊσταμένων τους και μετά από προαγωγή πάλι οι προϊστάμενοι  γίνονται υφιστάμενοι των υφισταμένων τους.

6. Γιατί όλοι οι νόμοι είναι θετικοί και ευεργετικοί για Στελέχη  ΑΣΣΥ και αρνητικοί για Στελέχη  μη ΑΣΣΥ. Ποιοι είναι αυτοί που εισηγούνται για τις αδικίες αυτές και ποιες σκοπιμότητες εξυπηρετούν.

7. Γιατί δημιουργούν αντιπαλότητες και δυσαρμονίες ανάμεσα στα στελέχη και έμμεσα και στο στράτευμα;

Πολλά ερωτηματικά θα απαντήσει κανένας ;         
kranosgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ