2017-12-03 21:33:09
Φωτογραφία για Τελεία και παύλα - Αυτή η ομάδα είναι για Πρωτάθλημα
Ένας μαγικός συνδυασμός Αραούχο-Λιβάγια ξεκλείδωσε τη Λιβαδειά και η ΑΕΚ πήρε τελικά και χωρίς κόσμο αυτό που ήθελε: Διπλό (0-2) που τη φέρνει δυο νίκες στο ΟΑΚΑ μακριά από τον άτυπο τίτλο της πρωταθλήτριας χειμώνα Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και έχασε μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί μόλις στα 17 δευτερόλεπτα. Ο Αραούχο έκανε μια κεφαλιά - πάσα στον Λιβάγια, αυτός έκανε κάθετη για τον Χριστοδουλόπουλο, ο οποίος βγήκε τετ α τετ από αριστερά, όμως ο Επασί κατάφερε να αποκρούσει το πλασέ του. Στο 4' ο Χριστοδουλόπουλος εκτέλεσε φάουλ, ο Αραούχο πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο προσπάθησε να απειλήσει και ο Λεβαδειακός στο επόμενο λεπτό, αλλά η κεφαλιά του Λεονάρντο πέρασε ψηλά πάνω από τα δοκάρια του Τσιντώτα.

Στο 12 ο Χριστοδουλόπουλος εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ και έστειλε τη μπάλα να περάσει ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Επασί. Δύο λεπτά αργότερα ο Αραούχο μπήκε στην περιοχή, όμως ο Τσαμπούρης πρόλαβε να βάλει την κόντρα στο σουτ που έκανε. Η ΑΕΚ συνέχισε να ελέγχει το ματς και να πιέζει, όμως για ένα διάστημα ο Λεβαδειακός έβρισκε τις απαντήσεις για να μη δέχεται φάσεις. Στο 29' μια σέντρα-σουτ του Σιμόες αιφνιδίασε τον Επασί, αλλά πέρασε άουτ, ενώ στο 33' ο Λάζαρος έκανε σουτ από καλή θέση όμως η μπάλα έφυγε έξω.


Στο 42' ο Σιμόες συνδυάστηκε με τον Αραούχο που μπήκε στην περιοχή, όμως... κυκλώθηκε από αμυντικούς και έχασε τη μπάλα. Στο 45' ο Λιβάγια... έφτιαξε χώρο και ένα σουτ από το όριο της περιοχής, όμως και πάλι η μπάλα πέρασε λίγο άουτ, με το 0-0 να είναι το αποτέλεσμα με το οποίο επέστρεψαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Μαγεία Λιβάγια, Αραούχο...

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους η ΑΕΚ συνέχισε την πίεση. Στο 47' ο Χριστοδουλόπουλος πήρε μια κεφαλιά, όπως ο Λεονάρντο πρόλαβε να βάλει την κόντρα στον Λόπες που μπήκε στην περιοχή από αριστερά. Στο 51' ο Χριστοδουλόπουλος συνεργάστηκε με τον Γκάλο, αυτός έκανε τη σέντρα, ο Γαλανόπουλος πήρε την κεφαλιά από πολύ καλή θέση, όμως ήταν πολύ άστοχη. Ωστόσο, οι προσπάθειες της Ένωσης... δικαιώθηκαν στο 52'. Ο Λιβάγια και ο Αραούχο έπαιξαν εξαιρετικά το «ένα-δύο» δύο φορές(!), ο Κροάτης βγήκε τετ α τετ και με τεχνικό πλασέ έκανε το 1-0.

Μάλιστα, στο 54΄ η ΑΕΚ έχασε τεράστια ευκαιρία για να πετύχει κι άλλο γκολ. Ο Αραούχο εκμεταλλεύτηκε λάθος πάσα του Μεντί, βγήκε τετ α τετ, όμως ο Επασί κατάφερε και πάλι να αποκρούσει! Στο 60' η Ένωση είχε νέα ευκαιρία με ένα σουτ του Λιβάγια, το οποίο πέρασε λίγο έξω. Πέντε λεπτά αργότερα ο Κροάτης έκανε νέα εντυπωσιακή ενέρεια, έκανε και το πλασέ, αλλά η μπάλα σταμάτησε πάνω στον Αραούχο!

«Χτύπημα» και από τον Τσίνο!

Τελικά η ΑΕΚ βρήκε και το δεύτερο γκολ στο 66'. Ο Τσιντώτας με βολέ βρήκε καταπληκτικά τον Λιβάγια, αυτός μπήκε στην περιοχή από αριστερά, ο Επασί τον κέρδισε και πάλι στο τετ α τετ, αλλά ο επερχόμενος Αραούχο με πλασέ έκανε το 2-0. Τρία λεπτά αργότερα, σε μια περίεργη φάση διαρκείας που ξεκίνησε από κλέψιμο του Λόπες μέσα στην περιοχή, η μπάλα κατέληξε στον Γαλανόπουλο που από τον άξονα έκανε σουτ με εξουδετερωμένο τον τερματοφύλακα, αλλά ο Μεντί κατάφερε να κόψει με το σώμα σωτήρια.

Στο 74' ο Αραούχο τσίμπησε τη μπάλα στα όρια της περιοχής και ανατράπηκε από τον Τριποτσέρη (εκτός), όμως ο Κομίνης καταλόγισε χέρι του Αργεντινού, κάτι που δεν προέκυψε στο ριπλέι. Στο 87' ήρθε το πρώτο σουτ του Λεβαδειακού στο ματς (και δεύτερη τελική συνολικά), αλλά ο Μητρόπουλος ήταν πολύ άστοχος. Στο 90' η ΑΕΚ άγγιξε και το 3-0, όταν ο Γκάλο έκανε σέντρα από δεξιά, ο Μπακασέτας έπιασε με τη μια το σουτ, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι! Στην εκπνοή (94') δοκάρι είχε και ο Λεβαδειακός με τον Ιωαννίδη, όμως το 2-0 έμεινε μέχρι το τέλος.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λεβαδειακός (Ζοσέ Ανιγκό): Επασί, Τσαμπούρης, Μεντί, Λεονάρντο, Τριποτσέρης, Ζαραδούκας (60' Σουμπίνιο), Μπελγκαζουανί (87' Ιωαννίδης), Γιουσούφ, Μητρόπουλος, Ομπιόρα, Νιασέ (55' Γιακουμάκης).

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Μπακάκης, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Γκάλο, Λόπες, Σιμόες (77' Κονέ), Γαλανόπουλος, Χριστοδουλόπουλος (73' Μπακασέτας), Λιβάγια (88' Αϊντάρεβιτς), Αραούχο.

Τα πλάνα των προπονητών

Ο Ζοσέ Ανιγκό παρέταξε τον Λεβαδειακό με διάταξη 5-4-1. Ο Επασί ήταν στο τέρμα, οι Μεντί, Τριποτσέρης, Λεονάρντο στην άμυνα, οι Τσαμπούρης, Ζαραδούκας στα άκρα, οι Νιάσε, Ομπιόρα, Μητρόπουλος, Μπελγκαζουανί ήταν στα χαφ και μπροστά ο Γιουσούφ.

Ο Μανόλο Χιμένεθ παρέταξε την ΑΕΚ με διάταξη 3-5-2. Στο τέρμα ήταν ο Τσιντώτας, στα μετόπισθεν οι Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, στα άκρα οι Γκάλο, Λόπες, στα αμυντικά χαφ οι Γαλανόπουλος, Σιμόες, μπροστά τους ο Λιβάγια και στην επίθεση οι Αραούχο, Χριστοδουλόπουλος. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ