2017-12-04 08:57:38
Φωτογραφία για Στα κάγκελα όλα τα νοσοκομεία για τους απλήρωτους επικουρικούς! Τι ετοιμάζουν
Δευτέρα 4 Δεκέμβριος 2017

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Στον αέρα παραμένουν οι επικουρικοί γιατροί αλλά και το επικουρικό προσωπικό των νοσοκομείων, αφού συνεχίζουν να είναι απλήρωτοι.

Παρά τις διαβεβαιώσεις της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας ότι θα δοθεί λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει με τους επικουρικούς, μέχρι στιγμής το επαγγελματικό τους μέλλον είναι στον αέρα.

Να υπενθυμίσουμε ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο μπλόκαρε τις μισθοδοσίες των επικουρικών με το επιχείρημα ότι οι συμβάσεις τους έχουν ξεπεράσει τους 24 μήνες, ενώ η ηγεσία του υπουργείου Υγείας είχε διαβεβαιώσει τους εργαζόμενους ότι θα το ρυθμίσει το θέμα. Διαβάστε ΕΔΩ που βρίσκεται σήμερα η υπόθεσή τους: “Επικουρικοί τέλος μετά τη λήξη των συμβάσεων! Τι είπε ο υπ.Υγείας”

Τα Σωματεία των Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία της Αττικής αναμένεται να πραγματοποιήσουν κοινή συνάντηση τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου, με πρωτοβουλία του Σωματείου του Ευαγγελισμού, προκειμένου να συντονίσουν τις ενέργειές τους.

Άλλωστε Περίπου 500 επικουρικοί γιατροί σε σύνολο 2.100, αντιμετωπίζουν το πρόβλημα στις πληρωμές, καθώς εργάζονται για παραπάνω από 24 μήνες στην ίδια θέση και θεωρείται μη νόμιμο από το ελεγκτικό συνέδριο. Εκτός αυτού, πρέπει να υπολογίσει κανείς εκείνους που πληρώνονται μέσω ΕΣΠΑ και αναμένεται να αποχωρήσουν μόλις ολοκληρωθεί η χρηματοδότηση.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ