2017-12-05 11:20:08
Φωτογραφία για Βίτσας: «Εθνικό κεφάλαιο τα στρατιωτικά νοσοκομεία»
Τι συμβαίνει με την Καρδιοχειρουργική Μονάδα του 401.

Προκαλούν εντύπωση και εύλογες απο­ρίες συνεχιζόμενες αναφορές σε βάρος της διακλαδικής Καρδιοχειρουργικής Μονάδας του 401 Γενικού Στρατιωτι­κού Νοσοκομείου Αθηνών.

Μάλιστα οι καταγγελίες, που μάλλον προέρχονται από στρατιωτικό γιατρό, που για κάποιους λόγους εξεδιώχθη από τη συγκεκριμένη κλινική, στοχεύουν καταξιωμένους και με άρτια επιστημονική κατάρτιση γιατρούς, που απαν­τούν στις συκοφαντίες με το επιστημονικό τους έργο.

Η προσπάθεια απαξίωσης κλινικών στρατιωτικών νοσοκομείων, όπου γίνονται με επιτυχία πρωτοποριακές ια­τρικές πράξεις, πιθανόν να σχετίζεται με την απώλεια ασθενών-πελατών, άρα πηγή εσόδων, για τα ιδιωτικά θεραπευ­τήρια. Η εμμονή όμως συγκεκριμένης εφημερίδας να δημο­σιεύει μονόπλευρα απόψεις, που απαξιώνουν τα στρατιωτικά νοσοκομεία, προφανώς, προς όφελος των ιδιωτικών θε­ραπευτηρίων, είναι τουλάχιστον περίεργη.


Τα μόνα στοιχεία που διαθέτουμε προέρχονται από επίσημες πηγές που πιστοποιούν την άρτια λειτουργία της Καρ­διοχειρουργικής Μονάδας του 401 ΓΣΝΑ, αλλά και από μαρτυρίες ασθενών που θεραπεύτηκαν, χωρίς να πληρώ­σουν ούτε ένα ευρώ και, φυσικά, χωρίς να δώσουν, είτε οικειοθελώς είτε εξαναγκαζόμενοι, το «φακελάκι» στον γιατρό! Πάντως, με το περιεχόμενο των δημοσιευμάτων ασχολείται η στρατιωτική Δικαιοσύνη, επομένως υπάρχουν βάσιμες ελπίδες ότι θα φωτιστούν όλες οι σκοτεινές πλευρές αυτής της υπόθεσης.

Ο αρμόδιος για τα στρατιωτικά νοσοκομεία, αναπλη­ρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, σε δήλωσή του επισημαίνει ότι «η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας παρακολουθεί και στηρίζει τη λειτουργία των στρατιωτικών νοσοκομείων της χώρας.

Αναγνωρίζει το έργο που συντελείται τόσο σε επιστημο­νικό επίπεδο, σε πρωτοποριακούς τομείς της ιατρικής επι­στήμης, όσο και σε επίπεδο παρεχομένων υπηρεσιών στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, στο πολιτικό προσω­πικό του ΥΠΕΘΑ και στις οικογένειές τους, αλλά και στο κοι­νωνικό σύνολο.

Τα στρατιωτικά νοσοκομεία είναι ένα εθνικό κεφάλαιο, τόσο σε ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία τους, αντιμε­τωπίζονται μέσα από τις θεσμοθετημένες διαδικασίες και όπου προκύπτουν θέματα που χρήζουν δικαστικής διερεύ­νησης και αντιμετώπισης, επιλαμβάνονται κατά περίπτωση τα αρμόδια όργανα, είτε των στρατιωτικών δικαστηρίων είτε των λοιπών τακτικών δικαστηρίων. Μέσα από αυτό το πρί­σμα αντιμετωπίζουμε και το συγκεκριμένο θέμα στο οποίο αναφέρονται τα δημοσιεύματα».

Χρήστος Α. Καπούτσης

(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-02/12/2017 - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.blogspot.gr])

__________________

Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Γιατί «χτυπάνε» την Καρδιοχειρουργική Μονάδα του 401 ΓΣΝΑ;
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ