2017-12-05 23:56:43
Φωτογραφία για Δεν αποχαιρέτησε όπως θα ήθελε
Δεν ολοκλήρωσε ο Ολυμπιακός όπως θα ήθελε τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις στο Champions League, καθώς ηττήθηκε με 2-0 από τη Γιουβέντους μέσα στο Καραϊσκάκη, με την ολοκλήρωση του ομίλου του. Οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν για κάτι καλό, όμως δεν μπορούσαν να πάρουν κάτι θετικό στο τελευταίο τους ματς στην Ευρώπη. Η ομάδα του Πειραιά μόνο κέρδος μπορεί να έχει από τη φετινή πορεία στο Champions League, βλέποντας τι πήγε λάθος και δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί όπως θα ήθελε σε έναν δύσκολο όμιλο με αντιπάλους Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους και Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Δεν μπορεί να πει κανείς ότι ο Ολυμπιακός μπήκε άσχημα στο ματς με τη Γιουβέντους. Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν στο παιχνίδι με σκοπό να επιτεθούν και να κυνηγήσουν ένα γκολ από νωρίς. Όχι όμως μόνο δεν το κατάφερε η ομάδα, αλλά αντιθέτως μάλιστα το δέχτηκε! Παρά την πίεση των Πειραιωτών, η Γιουβέντους ήταν αυτή η οποία από νωρίς είχε την καλύτερη ευκαιρία
. Συγκεκριμένα, στο 7' ο Ντιμπάλα μπήκε στην περιοχή ντριμπλάροντας τον Νικολάου και το πλασέ του έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Προτό, δείχνοντας για ακόμη μία φορά την αξία του ο Βέλγος. Πέντε λεπτά μετά ο Ολυμπιακός απείλησε με ένα μακρινό σουτ του Ελαμπντελαουί, το οποίο μπλόκαρε ο Σέζνι, αλλά στο 15' η Γιουβέντους μετά την... προειδοποίηση του Ντιμπάλα έφτασε στο γκολ...Αδράνεια όλης της αμυντικής λειτουργίας των «ερυθρόλευκων» με τον Άλεξ Σάντο να παίρνει την μπάλα από τα αριστερά και να κάνει τη σέντρα στη μικρή περιοχή εκεί όπου ο Κουαδράδο είχε «κόψει» και ήταν ολομόναχος και δεν είχε πρόβλημα να πλασάρει για το 0-1! Από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός χρειάτηκε αρκετά λεπτά για να ξεπεράσει ψυχολογικά το γκολ. Η Γιουβέντους έλεγχε τον αγώνα με την κατοχή της μπάλας, ενώ από την άλλη οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπορούσαν καθόλου να κρατήσουν την μπάλα στα πόδια τους. Στα τελευταία πέντε λεπτά του ημιχρόνου άρχισε να δείχνει ο Ολυμπιακός ότι συνέρχεται πάλι και μπαίνει ξανά στο παιχνίδι και στο 41' είχε την καλύτερή του στιγμή στον αγώνα. Κόρνερ από τον Σεμπά, την πρώτη κεφαλιά πήρε ο Νικολάου με τον Τζούρτζεβιτς να βγαίνει μόνος απέναντι στον Σέζνι, αλλά την κεφαλιά του να διώχνει ο τερματοφύλακας της Γιουβέντους! Έτσι έμεινε το 0-1 υπέρ των Ιταλών και οι δύο ομάδες πήγαν προς τα αποδυτήρια για το ημίχρονο...Μετά το 55' άρχισε να πιέζει και πάλι ο Ολυμπιακός, βρίσκοντας κάποιες καλές επιθέσεις στο επόμενο διάστημα, τις οποίες όμως και πάλι η άμυνα της Γιουβέντους, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, τις «καθάρισε». Συνολικά πάντως, η εικόνα των πρωταθλητών Ελλάδας στο δεύτερο ημίχρονο δεν ήταν κακή, αφού κυκλοφόρησαν τη μπάλα από τη μέση και μπροστά ενώ δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα και η εστία του Προτό.Η μεγαλύτερη πλέον ευκαιρία του Ολυμπιακού για να πάρει έστω την ισοπαλία στο φινάλε της φετινής ευρωπαϊκής του παρουσίας, χάθηκε στο 82'. Ο Κούτρης ήταν και πάλι αυτός που έκανε τη σέντρα, η μπάλα πέρασε από τον Μάριν και έφτασε στον Μπεν όμως η δύσκολη, υπό πίεση, κεφαλιά του κατέληξε στη δεξιά συμβολή των δοκαριών του Σέζνι. Κάπου εκεί ουσιαστικά οι «ερυθρόλευκη»... πέταξαν την πετσέτα, με τη Γιουβέντους να σφραγίζει την πρόκρισή της στην επόμενη φάση και με ένα δεύτερο γκολ. Μετά από δύο χαμένες ευκαιρίες στο φινάλε, από Κόστα και Μπερναρντέσκι, ο 23χρονος Ιταλός έγραψε στο 89' το τελικό 0-2 με ωραία ατομική προσπάθεια και έξοχο σουτ στη δεξιά γωνία του Προτό.
athlitikotetradio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ