2017-12-06 19:23:42
Φωτογραφία για Έσωσαν δηλητηριασμένο γύπα στην Ιόνια οδό κοντά στον κόμβο Κουβαρά (φωτο)
                 Από το περίπολο της Νέας Οδού παρατηρήθηκε το Σαββάτο 25 Νοεμβρίου και ώρα 20:30 ένα νεαρό Όρνιο (Gyps fulvus) να κινείται εντός του αυτοκινητόδρομου στο 81ο χλμ στην Ιόνια οδό, κοντά στον κόμβο Κουβαρά, ανίκανο να πετάξει.

     Μέλη της Εθελοντικής Ομάδας “Ορνοθοπαρατηρητές Μεσολογγίου”, μόλις έφτασαν στο σημείο διαπίστωσαν πως  πτηνό είχε σημάδια δηλητηρίασης (Κόπωση, υπνηλία, αστάθεια , τα υγρά που αφόδευε είχαν πράσινο χρώμα (αντί λευκό που είναι κανονικά)........        Το πουλί εστάλη για φροντίδα, στο Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ μέχρι να συνέλθει και να είναι απολύτως ικανό να επιστρέψει και να επανενταχτεί στην Αιτωλοακαρνανία.

      Η Εθελοντική Ομάδα «Ορνιθοπαρατηρητές Μεσολογγίου» ευχαριστεί το περίπολο και όλους τους εργαζόμενους στην Νέα Οδό που χάρις αυτούς μπόρεσε να σωθεί ένα Όρνιο και φυσικά τα ΚΤΕΛ Ν. Αιτωλοακαρνανίας και τον οδηγό πού δέχτηκε να μεταφέρει το ζώο.


   “Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την βοήθειά τους από καρδιάς.

Η χρήση των δηλητηριασμένων δολωμάτων για τον έλεγχο των επιθέσεων  των “επιβλαβών” ζώων (αλεπούδων, ασβών, άγρια σκυλιά), αποτελεί μια σημαντική απειλή για την άγρια ζωή στο σύνολό της.

   Ειδικά τα αρπακτικά πουλιά, παρότι δεν αποτελούν συνήθως το στόχο μιας τέτοιας επιδιωκόμενης εξόντωσης, ωστόσο απειλούνται σοβαρά, γιατί ψάχνοντας την τροφή τους σε μεγάλες εκτάσεις, ανακαλύπτουν και καταναλώνουν τα δηλητηριασμένα ψοφίμια.

   Αν βρείτε ένα δηλητηριασμένο πτώμα ή ένα τοποθετημένο δόλωμα ενημερώστε της κατά τόπους αρχές.”, καταλήγει η ανακοίνωση της Ομάδας.
ximeronews
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ