2017-12-06 21:01:06
Φωτογραφία για 7 τρόποι να εκφράσεις την συγγνώμη σου
Λάθη γίνονται το θέμα είναι πως θα επανορθώσουμε

*Πάρε το πάνω σου. Πες ξεκάθαρα τι έχει συμβεί και κάντο κατά πρόσωπο. Αυτό δείχνει ότι έχεις αντιληφθεί το επίπεδο της ενοχής σου αλλά και της ευαισθητοποίησης σου.

**Μιλά ξεκάθαρα. Τα πολλά λόγια είναι φτώχια. Οι περίπλοκες επεξηγήσεις, τα μεν και τα αλλά δημιουργούν στον συνομιλητή μας εκνευρισμό και μεγαλύτερη καχυποψία. Οι ευθείς εξηγήσεις, όσο σκληρές και αν είναι, πάντα δρουν υπέρ σου τελικά.

***Μην αρχίζεις τις δικαιολογίες. Αφού θέσεις τα δεδομένα, καλύτερα να αποφύγεις τις προσπάθειες να δικαιολογήσεις και να «απαλλάξεις αμαρτιών» τον εαυτό σου. Όσο εσύ δικαιολόγησε τόσο εκνευρίζεις αυτόν που έχεις απέναντι σου.

****Μπες στο θέμα. Προσδιόρισε με σαφήνεια τι είναι αυτό για το οποίο ζητάς συγγνώμη. Το να δίνεις δίκιο στον συνομιλητή σου παραδεχομένη το σφάλμα σου αμέσως συμβάλει στην θετική διάθεση με την οποία θα σε αντιμετωπίσει.


*****Να είσαι αληθινός. Μίλησε μέσα από την καρδιά σου και δείξε την ειλικρινή σου διάθεση να ζητήσεις συγγνώμη. Ο εγωισμός, το πείσμα και η επιθετικότητα σε αυτές τις περιπτώσεις δεν βοηθάνε.

******Βάλε τον εαυτό σου στην θέση του άλλου. Ένα τρικ που πάντα πιάνει και πάντα ρίχνει τους τόνους. Μην εξετάζεις τα πράγματα μόνο μέσα από το πρίσμα της δικής σου ψυχοσύνθεσης και ψυχολογίας. Όταν αντιληφθείς τον τρόπο σκέψης και τις αρχές του άλλου είσαι πιο δίκαιος μαζί του.

*******Ανέλαβε δράση. Αφού παραδέχθηκες το λάθος σου και αφού κάπως οι τόνοι έπεσαν καλό είναι να προτείνεις πως θα μπορούσες να έχεις αντιδράσει καλύτερα ή να ρωτήσεις και τη γνώμη του συνομιλητή σου.

Πηγή 

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

https://trelogaidouri.blogspot.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ