2017-12-06 23:01:05
Φωτογραφία για Pavlova, προς τιμήν
Η κορυφαία μπαλαρίνα που ακούει στο όνομα Pavlova μετουσιώνεται σε μια αέρινη τούρτα. Χορεύτρια και γλυκό, σαν θεϊκές δημιουργίες, ευφραίνουν τις αισθήσεις μας.

Περθ, 1927: Με την οικουμενική απήχηση του ρομαντικού μύθου δεδομένη, η παράσταση κλείνει με τον Siegfried και την Odette σφιχταγκαλιασμένους, σε μια απίθανη χορογραφία που ενσαρκώνει το πασίγνωστο γερμανικό παραμύθι.

Η πρωταγωνίστρια: Ένα ιερό τέρας του κλασικού μπαλέτου, κορυφαία των Bolshoi, η αέρινη Anna Pavlova.

 Μία από τις πιο γοητευτικές Ρωσίδες χορεύτριες «το σκάει» από τον ασφυκτικό κλοιό τής άλλοτε Σοβιετικής Ένωσης και προσφέρει την αξεπέραστη τεχνική της αρτιότητα στον υπόλοιπο κόσμο.

 Στη Δύση, ο Fokine τής χάρισε το όνομα «Κύκνος» εξαιτίας της ασύλληπτης πλαστικότητάς της αλλά και της συνήθειάς της να ντύνεται στα λευκά. 

Στις ακτές της δυτικής Αυστραλίας, ο σεφ Herbert Sachse του ξενοδοχείου Esplanade, όταν τη βλέπει, συναρπάζεται σε τέτοιο βαθμό που εμπνέεται και της αφιερώνει ένα ντελικάτο γλύκισμα. 


Πρόκειται για μια ολόλευκη, αέρινη τούρτα από μαρέγκες και ελαφρά σαντιγί, που τη διακοσμούν μαγικά ολόφρεσκες κατακόκκινες φράουλες, την οποία ονόμασε προς τιμήν της πάβλοβα. Έκτοτε, αποτελεί το εθνικό γλυκό της Αυστραλίας αλλά και της Νέας Ζηλανδίας.

―Μια τούρτα με μαρέγκες Η πάβλοβα βασίζεται σε μια παλαιά συνταγή. Ασπράδια αυγού χτυπημένα με ζάχαρη και βανίλια αφρατεύουν και σχηματίζουν έναν πλούσιο αφρό. Καθώς σιγοψήνονται σε χαμηλές θερμοκρασίες, φουσκώνουν και η τούρτα αποκτά έτσι εξωτερικά μια κριτσανιστή εύθραυστη υφή, ενώ στο εσωτερικό παραμένει αιθέρια, μαλακιά και αέρινη.

―Μυστικά Πολλές παλαιές συνταγές προσθέτουν ξίδι και κρεμόριο, που βοηθούν στη σταθεροποίηση του εσωτερικού marshmallow και του τραγανού εξωτερικού κελύφους.

Προσοχή στη μαρέγκα: Τα ασπράδια σε μέτρια ταχύτητα στο μίξερ. Αφού πήξουν, αρχίστε να προσθέτετε σταδιακά τη ζάχαρη και τη βανίλια.

Πηγή 

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

https://trelogaidouri.blogspot.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ