2017-12-06 23:44:11
Φωτογραφία για Αμείωτη η ένταση στα Εξάρχεια γύρω από το Πολυτεχνείο - 22 προσαγωγές [Εικόνες-Βίντεο]
Οδοφράγματα με κάδους, φωτιές και καμένα αυτοκίνητα στα Εξάρχεια.

Ομάδες ατόμων που φορούν κουκούλες και κράνη, συνεχίζουν να πετούν βόμβες μολότοφ, πέτρες και φωτοβολίδες στις οδούς Στουρνάρη, Μπουμπουλίνας, Τοσίτσα, Τζόρτζ και Καλλιδρομίου, με τις αστυνομικές δυνάμεις να προσπαθούν να τους απωθήσουν, κάνοντας χρήση χημικών.

Σε 22 προσαγωγές -μέχρι στιγμής- προχώρησε η αστυνομία για τα επεισόδια τα οποία σημειώθηκαν στα Εξάρχεια, μετά από την πορεία συλλογικοτήτων και οργανώσεων του αντιεξουσιαστικού χώρου και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς για τα εννέα χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Το άρθρο συνεχίζεται μετά τη διαφήμιση:

Άγνωστοι πέταξαν πέτρες και μολότοφ κατά διμοιριών των ΜΑΤ στην οδό Στουρνάρη, ενώ έκαψαν δύο αυτοκίνητα στις οδούς Μπουμπουλίνας και Στουρνάρη.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν λίγο μετά τις 20.00, αφού έφτασε η πορεία στην συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλα, όπου το 2008 δολοφονήθηκε ο Αλ. Γρηγορόπουλος.


Ομάδα που βρισκόταν από πριν στην πλατεία Εξαρχείων έβαλε φωτιές σε κάδους και στη συνέχεια κατέβηκε στην οδό Στουρνάρη, όπου επιτέθηκε με πέτρες και μολότοφ στην διμοιρία των ΜΑΤ που βρίσκεται στο σημείο εκείνο.

Το μεσημέρι επεισόδια σημειώθηκαν και κατά τη διάρκεια της πορείας των μαθητών. Όταν η κεφαλή της πορείας έφτασε στο Σύνταγμα, οι νεαροί πέταξαν πέτρες και φωτοβολίδες προς τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στην οδό Β. Γεωργίου, και στη συνέχεια επέστρεψαν στην οδό Σταδίου. Στο πέρασμά τους από τη Σταδίου, έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων και έκαψαν κάδους σκουπιδιών.

Όταν η κεφαλή της πορείας έφτασε στο Σύνταγμα, οι νεαροί πέταξαν πέτρες και φωτοβολίδες προς τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στην οδό Β. Γεωργίου, και στη συνέχεια επέστρεψαν στην οδό Σταδίου. Στο πέρασμά τους από τη Σταδίου, έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων και έκαψαν κάδους σκουπιδιών.

Η πορεία πάντως έφτασε στη Βουλή και στη συνέχεια επέστρεψε στα Προπύλαια.

Η ένταση ξεκίνησε λίγη ώρα πριν τη συγκέντρωση των μαθητών στα Προπύλαια στις 12 το μεσημέρι, όταν ομάδα ατόμων επιτέθηκε στις διμοιρίες των ΜΑΤ που βρίσκονται στην Ακαδημίας, εκτοξεύοντας βόμβες μολότοφ και οι αστυνομικοί απάντησαν κάνοντας χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Αργότερα κουκουλοφόροι έβαλαν φωτιά σε κάδους στην Πανεπιστημίου, έσπασαν φανάρια και προσπάθησαν να σπάσουν τα κατεβασμένα ρολά καταστημάτων.

Λίγο αργότερα, σημειώθηκε νέα ένταση και επεισόδια στους δρόμους γύρω από τα Προπύλαια, καθώς νεαροί με καλυμμένα τα πρόσωπά τους είχαν στήσει οδοφράγματα στην Πανεπιστημίου, την Ακαδημίας και τη Σταδίου με κάδους σκουπιδιών, στους οποίους είχαν βάλει φωτιά.

Ορισμένοι από τους κουκουλοφόρους κρατούσαν καδρόνια και πετούσαν βόμβες μολότοφ.
eglimatikotita
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ