2017-12-07 16:04:40
Φωτογραφία για Η απλή συνήθεια που θα βοηθήσει τα παιδιά σας μεγαλώνοντας
Αρκετές έρευνες έχουν δείξει κατά καιρούς ότι ένας δείκτης για την επιτυχία των παιδιών στην ζωή και την προσωπική τους πορεία ήταν το πόσες δουλειές του σπιτιού έκαναν από μικρή ηλικία.

Πρόσφατη έρευνα έδειξε μάλιστα πως φαίνεται πως όσοι είχαν ξεκινήσει να βοηθάνε τη μαμά τους και να συμμετέχουν στις οικογενειακές υποχρεώσεις από 3-4 ετών είχαν πιο ικανοποιητικές διαπροσωπικές σχέσεις, καλύτερη ακαδημαϊκή πορεία και μεγαλύτερη αίσθηση ανεξαρτησίας από όσους άρχισαν να κάνουν δουλειές στην εφηβεία ή καθόλου.

Οι επιστήμονες τονίζουν ότι δεν χρειάζεται το παιδί να κάνει τις βαριές δουλειές του σπιτιού, ούτε φυσικά αυτό να γίνεται κάθε ημέρα. Αρκεί, μια με δύο φορές την εβδομάδα και πάντα με την παρουσία και τη συνεργασία της μητέρας του.

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι τακτοποιώντας, βγάζοντας τα σκουπίδια, καθαρίζοντας τζάμια ή ένα μικρό τραπεζάκι στο σαλόνι και γενικά κάνοντας τις δουλειές του νοικοκυριού τα παιδιά αποκτούν μια αίσθηση αυτάρκειας, υπευθυνότητας, συμπαράστασης και σεβασμού προς τους άλλους, κάτι που τα βοηθά συνολικά να πετύχουν τους στόχους που θα βάλουν στη ζωή τους. Και μάλιστα, όσο το νωρίτερο τόσο καλύτερα.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ