2017-12-07 20:18:01
Φωτογραφία για Easy come, easy go: Ο Μπράιαν Σίνγκερ απολύθηκε από τη σκηνοθεσία του «Bohemian Rhapsody»
Σε λίγα χρόνια θα μιλάμε για «την κατάρα του "Bohemian Rhapsody"», καθώς το πολυαναμενόμενο biopic συνοδεύτηκε με τις πιο θυελλώδεις αναταραχές μέσα στα τελευταία χρόνια: η κινηματογραφική βιογραφία του Φρέντι Μέρκιουρι των Queen, αρχικά συνάντησε μεγάλη αναποφασιστικότητα από τα εν ζωή μέλη της μπάντας για τα δικαιώματα, έπειτα οι παραγωγοί αδυνατούσαν να καταλήξουν στον κατάλληλο πρωταγωνιστή (η αρχική απόφαση για τον Σάσα Μπαρόν Κοέν ανατράπηκε και το ρόλο κέρδισε ο Ραμί Μαλέκ του «Mr. Robot») και τέλος, η σκηνοθετική καρέκλα έμενε για καιρό αδειανή, μέχρι που ο Μπράιαν Σίνγκερ συμφώνησε με το στούντιο και ξεκίνησε η παραγωγή.

Μέχρι την 1η Δεκεμβρίου που τα γυρίσματα σταμάτησαν απότομα. Η ανακοίνωση του στούντιο ήταν ότι «ο Μπράιαν Σίνγκερ αγνοείται, καθώς έφυγε για να επισκεφθεί ένα άρρωστο μέλος της οικογένειάς του».

Πριν λίγες ώρες, η 20th Century Fox ( σε κοινή δήλωση με την New Regency) έβγαλε ανακοίνωση ότι τον απέλυσε. «Ο Μπράιαν Σίνγκερ δεν είναι πλέον ο σκηνοθέτης του "Bohemian Rhapsody"» διαβάζει η δήλωση του στούντιο.


Η απόφαση δεν ήταν απλή, αλλά φαίνεται πως ο Σίνγκερ δεν έκανε τα πράγματα εύκολα για το στούντιο. Οι συνεχείς διαπληκτισμοί του με τον Ραμί Μαλέκ ήταν διαβόητοι. Σε μία τελευταία τους τέτοια διαφωνία, παραλίγο να έρθουν στα χέρια, με τον Σίνγκερ να πετάει ένα αντικείμενο στον Μαλέκ και να αποχωρεί. Παρόλο που κάποιοι ήθελαν σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή να τα ξαναβρίσκουν, ο Σίνγκερ δεν επέστρεψε στα πλατό μετά τις διακοπές για την Ημέρα των Ευχαριστιών. Τα γυρίσματα πραγματοποιούνται στο Λονδίνο κι εκείνος είναι εδώ και δέκα μέρες στην Αμερική.

Η εξαφάνισή του ανάγκασε το στούντιο να πιέσει τον Διευθυντή Φωτογραφίας, Τόμας Νιούτον Σίγκελ, να αναλάβει τη σκηνοθεσία για 1-2 μέρες γυρισμάτων. Ο Μαλέκ έκανε επίσημα παράπονα στο στούντιο, λέγοντας ότι η απουσία του σκηνοθέτη είναι αντιεπαγγελματική και προκαλεί αστάθεια και ανασφάλεια στο γύρισμα.

Μέσα σ' όλα, ο Τομ Χόλαντερ (ο οποίος ερμηνεύει τον μάνατζερ των Queen στην ταινία) δήλωσε κι εκείνος ότι η συμπεριφορά του Σίνγκερ στο γύρισμα ήταν απαράδεκτη - σε σημείο που ο ηθοποιός παραιτήθηκε από την ταινία και πείστηκε να επιστρέψει μετά από παρέμβαση των παραγωγών.

Τα πράγματα ήταν τόσο άσχημα που ο Πρόεδρος της Fox Film, η Ceo της εταιρίας και η διευθύντρια παραγωγής είχαν καλέσει σε μίτινγκ τον Σίνγκερ και τον είχαν προειδοποιήσει με τελεσίγραφο. Αντιπρόσωπος της Director's Guild είχε επίσης εμφανιστεί στο γύρισμα για έλεγχο, μετά από καταγγελίες.

Πριν από λίγο ο Σίνγκερ έκανε δηλώσεις αρνούμενος τα πάντα κι εμμένοντας στην εκδοχή ενός θέματος υγείας συγγενικού του προσώπου.

«Δεν θα ήθελα τίποτα περισσότερο στον κόσμο από το να ολοκληρώσω το πρότζεκτ και να βοηθήσω με τη συνδρομή μου να τιμηθεί ένας θρύλος - ο Φρέντι Μέρκιουρι των Queen. Ομως η Fox δεν μου επιτρέπει να συνεχίσω κι αυτό γιατί έπρεπε προσωρινά να κοιτάξω την υγεία μου και την υγεία ενός αγαπημένου μου ανθρώπου.»

Σύμφωνα με μία άλλη πληροφορία, η σπόντα για την δική κατάσταση υγείας θέλει τον Σίνγκερ υποφέρει από «μετα-τραυματικό στρες», που προκλήθηκε από τις εντάσεις στο γύρισμα.

Πάντως στη δήλωσή του ο Σίνγκερ αρνείται κατηγορηματικά ότι ο τσακωμός με τον Μαλέκ ήταν η αιτία της εξαφάνισής του: «Οι φήμες που θέλουν την ξαφνική μου αποχώρηση να έχει προκληθεί από έναν διαπληκτισμό με τον πρωταγωνιστή μου είναι ψέματα. Μπορεί, αρκετές φορές, να είχαμε καλλιτεχνικές διαφωνίες, πάντα όμως καταφέρναμε να τις βάλουμε στην άκρη και να συνεχίζουμε το έργο μας...»

Με την ταινία να χρειάζεται δύο εβδομάδες γυρισμάτων τουλάχιστον, το στούντιο πρέπει να ανακοινώσει σύντομα το όνομα του αντικαταστάτη στη σκηνοθεσία.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ