2017-12-08 19:55:35
Φωτογραφία για Άνδρας: Τι μπορεί να φταίει όταν «μπλοκάρει» στο κρεβάτι;
Σε όλους τους άνδρες έχει τύχει, λένε οι ειδικοί, μία κακή, τουλάχιστον, στιγμή. Εκείνη κατά την οποία δεν λειτουργεί ο οργανισμός στη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης.

Κάθε άντρας, κάποια στιγμή στη ζωή του, θα έρθει αντιμέτωπος με την «κακή στιγμή»: την ψυχογενή αδυναμία να πετύχει καλή/σκληρή στύση ή την απώλειά της πριν την ολοκλήρωση, δηλαδή την εκσπερμάτιση, σημειώνουν οι επιστήμονες του Ινστιτούτου Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων (ΙΜΟΠ) και συμπληρώνουν: «Όταν αυτό συμβαίνει ξαφνικά, από τη μια μέρα στην άλλη, προκαλεί αμέσως μια αλληλουχία έντονων συναισθημάτων: έκπληξη, άγχος, φόβο, θυμό και τέλος απόγνωση».

Ωστόσο μπορεί να πρόκειται απλά για μια ευκαιριακή αποτυχία, όπως λέγεται επιστημονικά το μπλοκάρισμα. Πρόκειται όμως για κατάσταση που συμβαίνει συχνά σε νεαρές ηλικίες. Πιθανώς η αρχή της σεξουαλικής ζωής, μια νέα σχέση, η αγωνία της επιτυχίας να πυροδοτούν το κακό.


Όμως εκεί αρχίζουν τα δύσκολα καθώς η αποτυχία γεμίζει τον άνδρα με ντροπή και άγχος ενώ το ερώτημα «γιατί μου συνέβη», γρήγορα αντικαθίσταται από το «θα τα καταφέρω την επόμενη φορά;».

Συνέπεια είναι, κατά το ΙΜΟΠ, να «γεννιέται το λεγόμενο άγχος επίδοσης ή απόδοσης, που δυστυχώς οδηγεί στην επανάληψη της αποτυχίας. Ο φαύλος κύκλος ξεκινά αφού η μια αποτυχία φέρνει την άλλη και συνήθως μέσα σε λίγο χρόνο ο άντρας εγκαταλείπει τις προσπάθειες και αποσύρεται με συναισθήματα θυμού και ντροπής».

Το αισιόδοξο βέβαια είναι πως σύμφωνα με τους επιστήμονες όταν το μπλοκάρισμα συμβαίνει πριν τα 40 και δεν προϋπάρχει κάποιο οργανικό πρόβλημα υγείας δεν πρόκειται για μόνιμο πρόβλημα στύσης.

«Όταν κανείς είναι με φυσιολογικές στύσεις που παρουσιάζει ξαφνικά πρόβλημα με τη στύση δεν έχει οργανικό πρόβλημα, έκτος εάν έχει υποστεί σοβαρό τραυματισμό στην περιοχή των γεννητικών οργάνων» λένε οι ειδικοί του ΙΜΟΠ.

Αν δεν ζητήσει, όμως, βοήθεια ο πάσχων από ειδικούς τότε το πρόβλημα συνήθως μεγεθύνεται καθώς αποφεύγει τις ερωτικές συναναστροφές, απομονώνεται από τις παρέες του και οδηγείται στην κατάθλιψη. Κι όμως όπως λένε οι επιστήμονες, τα ψυχογενή προβλήματα της στύσης αντιμετωπίζονται εύκολα σήμερα, αρκεί κάποιος να αναζητήσει βοήθεια νωρίς.

Τα αίτια του …κακού!

Όταν το πρόβλημα στύσης παρουσιάζεται αιφνίδια, τότε το ερώτημα που συνήθως βασανίζει τους άνδρες είναι «τί ήταν αυτό που πυροδότησε την έναρξη του προβλήματος». Διάφορες καταστάσεις μπορούν να πυροδοτήσουν το πρώτο μπλοκάρισμα στη στύση (Althof SE. et al. Journal of Sexual Medicine;2010).

Οι πιο συχνές είναι οι ακόλουθες:

μια βραδιά με πολύ αλκοόλ όπου ο άνδρας δεν ανταποκρίθηκε σεξουαλικάκατά τη χρήση προφυλακτικού, όπου ο άνδρας δυσκολεύτηκε να το τοποθετήσει σωστάμια περίοδος με διάφορα προβλήματα, π.χ. οικονομικά, όπου η σεξουαλική επιθυμία είναι μειωμένηανησυχία για το μέγεθος του πέους και την αντίδραση της γυναίκας όταν τον δει γυμνόκατά την προσπάθεια του ζευγαριού να κάνει παιδί, με επαφές προγραμματισμένες, χωρίς να προϋπάρχει σεξουαλική επιθυμίασε επαφή με μια απροσδόκητα προκλητική γυναίκα, όπου ο άνδρας αγχώνεται για την επίδοσή του.

Πηγή: healthreport.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ