2017-12-08 22:39:33
Φωτογραφία για Ένας Σαμιώτης Συνταγματάρχης ''Μακεδονομάχος''
Του Ηλία Προύφα

Μία επίσκεψη πριν 30 περίπου χρόνια ως μαθητής της Σχολής Ευελπίδων στο μουσείο Μακεδονικού Αγώνα στη Θεσσαλονίκη, ήταν η αιτία για την προχθεσινή ξενάγηση των σπουδαστών του ΠΚΕΕΥΕ στους χώρους του μουσείου.

Αναφερόμαστε στον Τεθωρακισμένο Συνταγματάρχη, Διοικητή του Πολυεθνικού Κέντρου Εκπαίδευσης Επιχειρήσεων Επιρροής Ειρήνης στο Κιλκίς Παναγιώτη Γερογλή, ο οποίος δικαίως μπορεί να λάβει τον τίτλο του ''Μακεδονομάχου''.

Αν και Σαμιώτης την καταγωγή αλλά μεγάλος λάτρης της Μακεδονικής ιστορίας, βρέθηκε προχθές στους χώρους του μουσείου αυτή τη φορά όχι ως μαθητής, αλλά ως Διοικητής ενός από τα πιο σημαντικά πολυεθνικά στρατιωτικά κέντρα, συνοδεύοντας τους δικούς του σπουδαστές στους χώρους της μακεδονικής ιστορίας.

''Είναι η πρώτη φορά στα χρόνια που εργάζομαι στο μουσείο που στρατιωτική μονάδα μας επισκέπτεται'' δήλωσε με συγκίνηση στο kranosgr η υπάλληλος που ξενάγησε τους σπουδαστές.

Να σημειώσουμε πως το Ίδρυμα Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, λειτουργεί με δωρεές ιδιωτών αφού έχει να λάβει κρατική επιχορήγηση από το 2012 και οι ενδιαφερόμενοι επισκέπτες μπορούν να αντλούν πληροφορίες από την ιστοσελίδα του http://www.imma.edu.gr/imma/index.html

Δείτε φωτό του kranosgr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ