2017-12-09 07:25:18
Φωτογραφία για Πώς να συμπεριφερθείς στο κοστούμι σου όταν δεν το φοράς
Ένα καλό κοστούμι είναι επένδυση. Είναι η προστατευτική σου πανοπλία και το όχημα που θα σε βοηθήσει να κατακτήσεις τον κόσμο Επιπλέον, είναι ένα πάρα πολύ όμορφο και ρούχο. Και τόσο διαχρονικό, που αν του φερθείς σωστά, θα σε συντροφεύει για πάντα.

Έχοντας αυτά τα πράγματα κατά νου λοιπόν, ιδού έξι χρήσιμα tips για να το διατηρήσεις σε άψογη κατάσταση, όσο σκληρή κι αν είναι η μοίρα που του επιφυλάσσεις.

Αν μπορείς, προσπάθησε να μην το φοράς καθημερινά

Αφήνοντας το κοστούμι σου να «ξεκουραστεί» για λίγες ημέρες σε κάποια κρεμάστρα, το βοηθάς να διατηρήσει τη φόρμα του. Παράλληλα, αερίζοντάς το για μια-δύο μέρες συνεχόμενα, αναβάλεις το επόμενο «ταξίδι» του στο καθαριστήριο.

Βούρτσισέ το σε τακτά χρονικά διαστήματα

Με μια καλή βούρτσα, απομάκρυνε τη σκόνη και τη βρομιά που ενδέχεται να έχει μαζέψει το κοστούμι σου μετά από μια κουραστική ημέρα στους δρόμους της πόλης. Κάνοντας κάτι τόσο απλό, όχι μόνο θα παρατείνεις το διάστημα μέχρι την επόμενη φορά που θα χρειαστεί να το στείλεις στο καθαριστήριο αλλά θα επιμηκύνεις και τη ζωή του υφάσματος από το οποίο είναι ραμμένο.


Μη γεμίζεις τις τσέπες του με άχρηστα πράγματα

Γεμίζοντας τις τσέπες σου (εσωτερικές κι εξωτερικές αλλά και αυτές του παντελονιού), όχι μόνο καταστρέφεις την εφαρμογή του κοστουμιού σου (άρα, υπονομεύεις και την άψογη εικόνα σου...) αλλά επιπλέον ρισκάρεις να προξενήσεις φθορά στο εσωτερικό των τσεπών ή στις ραφές τους.

Αντί, λοιπόν να κουβαλάς, μαζί σου ολόκληρη την προίκα σου όποτε φοράς κοστούμι, πάρε μαζί σου μόνο τα απολύτως απαραίτητα. Το κινητό, τα κλειδιά, την κάρτα σου και λίγα χαρτονομίσματα περασμένα σε κάποιο ειδικό κλιπ. Να είσαι βέβαιος ότι αν το κοστούμι σου είχε στόμα και μπορούσε να μιλήσει, θα σε ευγνωμονούσε...

Φύλαξέ το όπως του αξίζει

Διάλεξε μια καλή, ξύλινη κρεμάστρα και χρησιμοποίησέ την για να κρεμάς το κοστούμι σου όποτε δεν το φοράς. Μην ξεχνάς: το κοστούμι δεν είναι μπλουζάκι για να το πετάξεις όπως-όπως πάνω σε κάποια καρέκλα μετά τη χρήση, ενώ επιπλέον κοστίζει (πολύ) περισσότερα.

Διάλεξε έναν καλό ατμοκαθαριστή...

Το πιο ακριβό κομμάτι της γκαρνταρόμπας σου δεν μπορεί παρά ν' αξίζει και ανάλογης περιποίησης. Μια καλή πρέσα σιδερώματος θα σε βοηθήσει να διατηρήσεις το κοστούμι σου σε άψογη κατάσταση, αφού ο ατμός έχει τη σχεδόν «μαγική ιδιότητα» ν' απομακρύνει τις μυρωδιές αλλά και τους περισσότερους λεκέδες ενώ παράλληλα αναζωογονεί τις ίνες του υφάσματος.

... και ξέχνα το στεγνό καθάρισμα

Λόγω των χημικών χρησιμοποιούνται στη συγκεκριμένη μέθοδο καθαρισμού, το στεγνό καθάρισμα περιορίζει σημαντικά το «προσδόκιμο ζωής» του υφάσματος από το οποίο είναι φτιαγμένο το κοστούμι σου. Με αυτό το δεδομένο λοιπόν, καλό θα ήταν να το στέλνεις στο καθαριστήριο όσο πιο σπάνια γίνεται. Ιδανικά, μόνο στην περίπτωση που κάποια μυρωδιά ή λεκές επιμένει.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ