2017-12-09 13:52:40
Φωτογραφία για «Τα μόνα 6 πράγματα που τα παιδιά μου χρειάζονται πραγματικά για τα Χριστούγεννα»
Στη ζωή των παιδιών υπάρχουν πολλά πρόσωπα, άλλα πιο κοντινά και άλλα πιο μακρινά, τα οποία, ωστόσο, την περίοδο των γιορτών δεν ξεχνούν να ρωτήσουν τι δώρο να φέρουν για αυτά –κάτι που είναι πολύ ευγενικό από μέρους τους. Όπως, όμως, πολύ σωστά γράφει αυτή η μαμά στο mom.me, τα περισσότερα παιδιά σήμερα δεν έχουν τόσο πολύ ανάγκη από ένα ακόμα παιχνίδι, αλλά από πολύ πιο ουσιαστικά «δώρα». Έτσι, γιαγιάδες και παππούδες, θείες και θείοι, νονοί και φίλοι… αξίζει να διαβάσετε παρακάτω τι πραγματικά χρειάζονται τα παιδιά μας για τα Χριστούγεννα:

Κάθε φορά που κάποιος με ρωτά τι θέλουν τα παιδιά για τα Χριστούγεννα, σχεδόν ποτέ δεν έχω απάντηση. Καταλήγω να προτείνω Lego ή κάποιο παιχνίδι με κατασκευές που θα παίξουν μια φορά και μετά θα το αφήσουν σε κάποια άκρη (παρακαλώ, αν φέρετε κάτι τέτοιο, φροντίστε να μην έχει χρυσόσκονη!).

Έτσι, για τα φετινά Χριστούγεννα, δεν θέλω τα παιδιά μου να πάρουν για ακόμα μία φορά πράγματα που δεν χρειάζονται, τα οποία θα έχουν σπάσει και ξεχαστεί σε μια εβδομάδα. Θέλω να ξέρουν, ότι τα αγαπάμε και ότι εκεί έξω τα περιμένει ένας πολύ μεγάλος κόσμος. Γι’αυτό θα σας πω τι χρειάζονται τα παιδιά μου για τα φετινά Χριστούγεννα.


1. Χρειάζονται να βγουν έξω από το σπίτι.

Όπως τα περισσότερα παιδιά, έτσι και τα δικά μου δεν βγαίνουν ιδιαίτερα εκτός σπιτιού, ειδικά μεσοβδόμαδα. Τα απογεύματα μετά το σχολείο, συνήθως κάνουν τα μαθήματά τους, βλέπουν τηλεόραση και τρώνε. Έτσι, μια συνδρομή στο ζωολογικό πάρκο ή σε ένα εργαστήρι θεατρικού παιχνιδιού ή σε κάποιο θέατρο με παιδικές παραστάσεις, θα ήταν υπέροχο δώρο, ώστε να δουν λίγο και τι συμβαίνει στον έξω κόσμο

2. Χρειάζονται χρόνο με τους ανθρώπους που αγαπούν.

Αν θέλετε να τους κάνετε ένα ωραίο δώρο, ελάτε και πάρτε τα και πηγαίνετε μια βόλτα σε ένα πάρκο ή σε ένα άλσος. Καθίστε μαζί τους ένα βροχερό απόγευμα και διαβάστε τους βιβλία ή ψήστε μαζί μπισκότα ή παίξτε επιτραπέζια. Δεν είναι η δραστηριότητα που έχει τόση σημασία, όσο ο χρόνος που θα περάσουν με κάποιον που αγαπούν.

3. Χρειάζονται να έρθουν κοντά με οικογένεια και φίλους που ζουν μακριά.

Ετοιμάστε ένα email με μεγάλα φωτεινά γράμματα, εσείς φίλοι και συγγενείς που ζείτε μακριά μας, και ρωτήστε τα παιδιά μου πώς είναι η ζωή τους. Ή στείλτε ένα βίντεο στο οποίο θα τους μιλάτε για τη δική σας ζωή, ή θα τους διαβάζετε μια ιστορία ή θα τους δείχνετε το κατοικίδιό σας. Καλέστε τα στο Skype –πείτε μου πότε μπορείτε και θα κανονίσουμε ένα «ραντεβού». Η απόσταση δεν θα πρέπει να αποτελεί εμπόδιο με όλη αυτή την εξέλιξη της τεχνολογίας.

4. Χρειάζονται να βρουν κάτι να τους έχει σταλεί στο ταχυδρομείο.

Ποιος δεν λατρεύει να λαμβάνει γράμματα; Κάποιες από τις αγαπημένες αναμνήσεις των παιδικών μου χρόνων είναι να λαμβάνω γράμματα και κάρτες από φίλους και συγγενείς ανά τον κόσμο. Στείλτε, λοιπόν, στα παιδιά μου μία κάρτα ή μια καρτ-ποστάλ, αν είστε κάπου ταξίδι. Γράψτε τους ένα γράμμα και δείτε πόσο γρήγορα θα απαντήσουν. Στείλτε μερικές φωτογραφίες σας που θα μπορούν να κολλήσουν στον τοίχο τους. Απλά και μόνο το να δουν το όνομά τους γραμμένο σε έναν φάκελο θα τα ενθουσιάσει όσο δεν μπορώ να σας περιγράψω –και είναι τόσο εύκολο δώρο!

5. Χρειάζονται να διαβάσουν περισσότερο.

Έχουμε βιβλία σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού μας, όμως είναι τόσες πολλά αυτά που αποσπούν την προσοχή των παιδιών μου που είναι σχεδόν αδύνατο να τα κινητοποιήσω κάπως να διαβάσουν. Μπορείτε, λοιπόν, να τους πάρετε μια σειρά βιβλίων για την ηλικία τους ή συνδρομή σε κάποιο βιβλιοπωλείο για τις μηνιαίες του εκδηλώσεις. Πολύ ευχαρίστως θα σας πω τι τους αρέσει να διαβάζουν!

6. Χρειάζονται να κρατάτε τις υποσχέσεις σας.

Αν υποσχεθήκατε ότι θα έρθετε να τα δείτε ή ότι θα φέρετε τα παιδιά σας για να παίξουν μαζί τους, παρακαλώ κάντε το. Τα παιδιά μου δεν έχουν μάθει ακόμα, ότι οι ενήλικες δεν κρατούν πάντα τις υποσχέσεις τους και όποτε τους λέτε κάτι το παίρνουν πολύ σοβαρά. Έτσι, όταν σας ακούν να λέτε “θα τα ξαναπούμε σύντομα”, παρακαλώ τηρήστε αυτή την υπόσχεση. Τα παιδιά χρειάζεται να ξέρουν, ότι εννοείτε αυτό που λέτε. Το ίδιο χρειάζομαι, άλλωστε, και οι μεγάλοι.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ