2017-12-10 08:40:56
Φωτογραφία για Ο εθισμός του Χρήστου Ζαμπούνη στα ναρκωτικά: «Εκανα 15 γραμμάρια κοκαΐνης μόνος μου»
Με αφορμή την υπόθεση του κυκλώματος ναρκωτικών στο Κολωνάκι που ήρθε πρόσφατα στη δημοσιότητα και τον ντόρο που δημιουργήθηκε, ο Χρήστος Ζαμπούνης σε κείμενό του με τίτλο «Αμάρτησα για το παιδί μου» στο site του talkofthetown.gr θέλησε να εξομολογηθεί τη δική του περιπέτεια με τα ναρκωτικά και το πώς κατάφερε να την κάνει παρελθόν.

Ο ίδιος παραθέτει απόσπασμα από το αυτοβιογραφικό βιβλίο του «Ιστορίες ενός Παιδήλικα», στο οποίο περιγράφει όλη την εμπειρία του με τα ναρκωτικά αλλά την αίσια κατάληξή της.

Πρόθεσή του, όπως ο ίδιος γράφει χαρακτηριστικά στο κείμενό του «να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμησιν», εφόσον μπόρεσε να τα σταματήσει.

«Το 2013, όταν συνέγραφα το αυτοβιογραφικό βιβλίο «Ιστορίες ενός Παιδήλικα», με προβλημάτισε πολύ το εάν θα αναφερόμουν στην εμπειρία μου με τα ναρκωτικά. Απεφάσισα να τη συμπεριλάβω, για έναν και μόνον λόγο. Εφ’ όσον μπόρεσα να τα σταματήσω, έστω και για έναν ναρκομανή να αποτελέσω παράδειγμα προς μίμησιν, η ωφέλεια θα είναι ευκρινής.


«Πρωτοείδα κοκαΐνη σε ηλικία δεκαοκτώ ετών. Κάτι γνωστοί με κάλεσαν στο σπίτι ενός άλλου γνωστού –ονόματα δεν λέμε, υπολήψεις δεν θίγουμε– κι εκεί έκανε την εμφάνισή του ένας ασημένιος δίσκος με μικρούς λόφους λευκής σκόνης. «Θέλεις να δοκιμάσεις;» με ρώτησε ευγενικά ο οικοδεσπότης. «Όχι ευχαριστώ», απήντησα δίχως ίχνος αμηχανίας. Η άρνησή μου ήταν εξόχως ιδεολογική.

Πίστευα ακράδαντα –και το πιστεύω ακόμη– ότι τα ναρκωτικά είναι μια επαχθής εξάρτηση, που εμποδίζει τον άνθρωπο να ζήσει και να σκεφθεί καθαρά.
grxpress
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ