2017-12-10 13:23:24
Φωτογραφία για Αγκινάρα: Ποια τα οφέλη της για την υγεία μας;
Είναι ένα θρεπτικό, αλλά και νόστιμο λαχανικό που θα πρέπει να το εντάξετε στη διατροφή σας, ενώ αποτελεί ένα από τα πιο παλιά θεραπευτικά φυτά.

Η αγκινάρα χρονολογείται πίσω στον 4ο αιώνα π.Χ. όπου οι αρχαίοι Έλληνες και οι Ρωμαίοι την χρησιμοποιούσαν για πεπτικά προβλήματα. Αργότερα, το 16ο αιώνα, χρησιμοποιήθηκαν σε προβλήματα που αφορούσαν το συκώτι και τον ίκτερο, η φήμη της, ωστόσο, εξαπλώθηκε τον 20ο αιώνα, όπου έγινε δημοφιλής ως ένα πολύ γευστικό φαγητό με πολλά και πλούσια οφέλη.

Η δύναμή της συγκεντρώνεται πιο πολύ στα φύλλα και είτε τις φάτε, είτε καταναλώσετε το εκχύλισμά τους, τα οφέλη για τον οργανισμό σας είναι πολλά και ποικίλα.

Η κεφαλή, τα φύλλα και η ρίζα της αγκινάρας έχουν χρησιμοποιηθεί παραδοσιακά για τη βελτίωση της πέψης και της λειτουργίας του συκωτιού, της χοληδόχου κύστης και των νεφρών.

Η κυναρίνη που βρίσκεται στην αγκινάρα έχει βρεθεί ότι διεγείρει την παραγωγή χολής και μειώνει τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων και της χοληστερίνης. Ασκεί προστατευτική δράση στα ηπατικά κύτταρα, όπως και το γαϊδουράγκαθο.

Η αγκινάρα βοηθά στην αποτοξίνωση του ήπατος μετά από θεραπεία με αρσενικούχα, καθώς και με την αύξηση της αναπαραγωγής των ηπατικών κυττάρων. Όπως και το γαϊδουράγκαθο, βοηθά το συκώτι να αναγεννιέται γρηγορότερα.

Πηγές: healthynews.gr, clickatlife.gr
_
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ