2017-12-10 19:39:05
Φωτογραφία για Γιατί τα νεογέννητα μελανιάζουν σε διάφορα σημεία
Τα περισσότερα μωρά όταν γεννιούνται είναι καλυμμένα είτε ολόκληρα είτε σε ορισμένα σημεία με μια λευκή λιπαρή ουσία, το εμβρυικό σμήγμα (vernix caseosa).

Αυτό έχει πολλές προστατευτικές ιδιότητες, αφού αποτελεί φυσικό φραγμό κατά των μικρομολύνσεων του δέρματος.Το δέρμα του νεογνού, έχει αναπτυγμένη αίσθηση του πόνου, του ψυχρού, του θερμού και της υγρασίας γι’ αυτό πρέπει να το διατηρούμε στεγνό, καθαρό και ζεστό.

Τι γίνεται όμως όσον αφορά το χρώμα τους;

Σύμφωνα με την Παιδιατρική Εταιρεία Κύπρου, αμέσως μετά τον τοκετό, το χρώμα του νεογνού μπορεί να είναι μελανό. Μετά τις πρώτες αναπνοές θα γίνει κόκκινο και μετά ροδαλό. Όταν κλαίει μπορεί να μελανιάζει γύρω από το στόμα χωρίς καμιά σημασία. Μπορεί επίσης, οι παλάμες και τα πέλματα να είναι μελανιασμένα (κυανωτικά) και πιο κρύα από το υπόλοιπο σώμα. Αυτό οφείλεται στο ότι η αιμάτωση στα σημεία αυτά είναι λιγότερη, λόγω της ευαισθησίας των αγγείων στις αλλαγές της θερμοκρασίας και της σύσπασης τους.Στο πρόσωπο του μωρού μπορεί να δείτε μελανιές ή κοκκινίλες. Είναι φυσιολογικά και είναι αποτέλεσμα της πίεσης που δέχεται το μωρό περνώντας από τον κόλπο της μητέρας. Θα εξαφανιστούν τις επόμενες μέρες. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ