2017-12-10 20:33:44
Φωτογραφία για anatakti.gr: Δημόσια Απάντηση στην κα Ειρήνη Πιστιγαυδάκη
Στις 25 Νοεμβρίου η εφημερίδα μας anatakti.gr έλαβε ένα email διαμαρτυρίας με Τίτλο: «Κακόβουκα Σχόλια». Περιελάμβανε "απειλή" ότι αν δεν διαγραφεί μια ολόκληρη ανάρτηση θα προσφύγει στον εισαγγελέα και στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Αυτό το email είχε αποστολέα την αναγνώστριά μας κα Ειρήνη Πιτσιγαυδάκη.

Σας το παραθέτουμε αυτούσιο:

Από: [email protected]

Προς : [email protected]

Θέμα: Κακόβουλα Σχόλια

 

Κύριοι, τα σχόλια που αφορούν το πρόσωπο μου και αναγράφονται  κάτω από το σχόλιο του κυρίου Ποθουλάκη, της  Κυριακής 19 Νοεμβρίου με θέμα "Ο συμπαραστάτης αποκαλύπτει  σημαντικές αντιφάσεις και ανακρίβειες" στο bloc σας είναι ψευδή συκοφαντικά και κακόβουλα και θίγουν την προσωπική μου αξιοπρέπεια και το κύρος της οικογένειάς μου.

Αν δεν καταργηθεί άμεσα αυτή η ανάρτηση θα προσφύγω στον εισαγγελέα και στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, όπως έχω πράξει και παλαιότερα σε παρόμοιες αναρτήσεις.


Ειρήνη Πιτσιγαυδάκη

Ρωτήσαμε με email, λοιπόν, τον κ. Χρ.Ποθουλάκη —του οποίου "Καταχώρηση" ήταν η συγκεκριμένη ανάρτηση— για την διαγραφή της συγκεκριμένης ανάρτησης, αφού ο κύριος όγκος των σχολίων ήταν "κακόβουλα και συκοφαντικά" περισσότερο για αυτόν.

Σας το παραθέτουμε αυτούσιο:

Από: [email protected]

Προς : [email protected]

Θέμα: Διαγραφή Ανάρτησης

Κύριε ΣτΔΕ (Χρ.Ποθουλάκη)

Το blog μας, διαπιστώνοντας, ότι στα σχόλια κάτω από την ανάρτηση της 19.11.2017 που κάναμε με βάση δημόσια έγγραφα που μας στείλατε, (σχετικά με τις υποθέσεις του αεροδρομίου) αναφέρονται δυσμενώς για εσάς ως εξής :

«ΛΑΜΟΓΙΟ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ? 19 Νοεμβρίου 2017 - 7:53 μ.μ.

………………………………………..

Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΓΕΛΟΙΟ ΠΟΘΟΥΛΑΚΗ ΠΟΥ ΓΡΑΦΗ ΜΥΘΙΣΤΟΡΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΧΝΗ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΚΑΝΗ ……..» και παρακάτω :

«Ανώνυμος25 Νοεμβρίου 2017 - 8:48 π.μ.

……………………………………… Εγώ δεν πιστεύω ούτε τον Μητσοδήμαρχο, ούτε τον Ποθουλάκη, που με τις ικανότητες που έχει θα έπρεπε να τους είχε χώσει μέσα στη φυλακή, αλλά είναι καραγκιόζης».  Θα θέλαμε να σας ρωτήσουμε επί των ανωτέρω, γενικώς και ειδικότερα αν θα επιθυμούσατε και αν κρίνετε σκόπιμο για την αποφυγή τους να ακυρώσουμε – διαγράψουμε ολόκληρη την ως άνω ανάρτηση;

Περιμένουμε απάντησή σας.

www.anatakti.gr

Ο κ.Χρ.Ποθουλάκης 2 μέρες μετά μας απάντησε με email και το δημοσιεύουμε αυτούσιο:

Από: [email protected]

Προς : [email protected]

Θέμα: Re: Διαγραφή Ανάρτησης

Απαντώντας στο ερώτημά σας, σχετικά με δυσμενή σε βάρος μου σχόλια κάτω από την ανάρτηση της 19.11.2017 για ζητήματα του αεροδρομίου, έχω να σας δηλώσω τα εξής :

«Σε καμία περίπτωση κατά την άσκηση των καθηκόντων μου ως Συμπαραστάτης δεν με πτοούν ανώνυμα δυσμενή δημοσιεύματα, τα οποία εμφανώς είναι κακόβουλα και ως τέτοια καμία επίδραση δεν μπορούν να έχουν στους σκεπτόμενους πολίτες και σε εμένα προσωπικά. 

Σε κάθε περίπτωση όμως τα καταδικάζω, από όπου κι αν προέρχονται και εναντίον οποιουδήποτε στρέφονται αυτά ανωνύμως ή επωνύμως. Για το λόγο αυτό και επειδή ως Συμπαραστάτης ασκώ κατά νόμο τα καθήκοντά μου με απόλυτη διαφάνεια, απαντώντας στο ερώτημά σας αν εξ αιτίας επιμέρους δυσμενών σχολίων σε βάρος μου επιθυμώ τη διαγραφή ολόκληρης της ανάρτησης της 19.11.2017, σας γνωρίζω ότι σε ότι με αφορά δεν θεωρώ ότι τα όποια δυσμενή σχόλια είναι σε θέση να αλλοιώσουν οτιδήποτε από τη δράση, το κύρος και τα έγγραφά μου, γι’ αυτό δεν θεωρώ λύση την διαγραφή της ανάρτησης, δεδομένου μάλιστα ότι μια τέτοια επιλογή θα ήταν απολύτως βλαπτική για το δημόσιο και κοινωνικό συμφέρον, επειδή το κυρίαρχο ζήτημα που διαλαμβάνεται το περιεχόμενο της εν λόγω ανάρτησης και το οποίο πρέπει να γνωρίζουν οι δημότες, είναι τα πραγματικά γεγονότα σε σχέση με τα προβλήματα και τις επιπτώσεις στη ζωή τους από το αεροδρόμιο. 

Επιπλέον θεωρώ ότι ενδεχόμενος στόχος των δυσμενών αυτών σχολίων είναι να αποσύρονται από τη δημοσιότητα τέτοιας βαρύτητας και σημασίας υποθέσεις ώστε οι υπαίτιοι να αποφεύγουν τον έλεγχο του Συμπαραστάτη για πράξεις κακοδιοίκησης στις τοπικές υποθέσεις των πολιτών»

ΣτΔΕ

Χ. Ποθουλάκης

Τελικά αποφασίσαμε να απαντήσουμε Δημόσια στην κα Ειρήνη Πιτσιγαυδάκη, ώστε να ενημερωθούν όλοι οι αναγνώστες μας για τον τρόπο που λειτουργούμε και χειριζόμαστε παρόμοιες καταστάσεις, ώστε να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις και περιττά έξοδα από τους αναγνώστες μας για αναποτελεσματικές προσφυγές στην Δικαιοσύνη.

Η απάντησή μας είναι η εξής:

Από: [email protected]

Προς: [email protected]

Θέμα: Re: Κακόβουλα Σχόλια

Κυρία Βεστάκη Σε απάντηση του E-mail σας (25.11.2017) και από την υπογραφής σας διαπιστώνουμε ότι φέρετε το επίθετο Πιτσιγαυδάκη, θα θέλαμε να παρατηρήσουμε τα εξής :

1. Γνωρίζετε όπως και όλοι οι αναγνώστες ή χρήστες του blog αυτό που έχουμε μόνιμα δημοσιευμένο και «Ισχύει για όλα τα σχόλια» και αυτό που Δηλώνουμε υπεύθυνα ότι:

Η δημοσίευση επώνυμων άρθρων δεν σημαίνει υποχρεωτικά την υιοθέτηση των απόψεων των αρθρογράφων από τον υπεύθυνο του blog. Η δημοσίευση άρθρων αντίθετων προς τις απόψεις και το πνεύμα του blog γίνονται για να ακούγονται και οι αντίθετες φωνές έστω και αν αυτές σε καμιά περίπτωση δεν υιοθετούνται από τον συντάκτη του blog. Το ίδιο ισχύει και για τα σχόλια τα οποία σε όποιον και αν ανήκουν, δεν μας εκφράζουν. Αποκηρύσσουμε όλα τα υβριστικά, κακόβουλα και αισχρά σχόλια και παρακαλούμε όλους τους σχολιαστές να χρησιμοποιούν κόσμια γλώσσα. Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποιο σχόλιο μπορεί να πατήσει  ή στο αντίστοιχο σχετικό στο κάτω μέρος της σελίδας για να διαμαρτυρηθεί στον διαχειριστή -αναγράφοντας το άρθρο, την ημερομηνία και την ώρα του σχολίου που τον ενοχλεί.Αυτή δήλωση ισχύει για ΌΛΑ τα σχόλια που έχουν δημοσιευθεί σε αυτό το μπλογκ.

2. Ως blog δεν έχουμε δημοσιεύσει την αναφερόμενη ημερομηνία (19.11.2017) κανένα σχόλιο του κ. Ποθουλάκη, αλλά το υπ’ αριθ. πρωτ: 35637/10.11.2017 έγγραφο του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης Σπάτων – Αρτέμιδος, το οποίο απευθύνεται επίσημα προς το Δημοτικό Συμβούλιο Σπάτων – Αρτέμιδος, την Ομοσπονδία και το Σωματείο Αρμονία, με κοινοποίηση στον Δήμαρχο, τον Γ.Γ. του Δήμου και 4 ακόμα δημόσιες υπηρεσίες και ζητά απόψεις σας επί του αριθ. πρωτ: ΥΠΕΝ/ΔΚΑΠΑ/22122/585/19.10.2017 εγγράφου – απάντησης του Τμήματος Θορύβου Δονήσεων & Ακτινοβολιών του Υπ. Περιβάλλοντος & Ενέργειας προς τον Συμπαραστάτη.

Με βάση τα παραπάνω, προκύπτει ότι ουδείς κακόβουλος μπορεί να τεκμηριώσει προσβολή προσωπικότητας ή οικογένειας οποιουδήποτε, αφού τα ζητήματα που θίγονται στα αναρτημένα από εμάς στοιχεία αποτελούν έγγραφα εγκύρων δημόσιων Αρχών και υπηρεσιών που προφανώς προστατεύουν το δημόσιο και κοινωνικό συμφέρον και το περιεχόμενό τους προφανώς επιβάλλεται να γίνει γνωστό στους πολίτες.

Κατόπιν της μόνιμα δημοσιευμένης δήλωσής μας που παραθέσαμε στην αρχή και μπορεί οποιοσδήποτε να διαβάσει μόλις μπει στο blog μας,  δεν έχουμε άλλη υποχρέωση! 

Εν τούτοις, διαπιστώσαμε (σε αφορά το όνομά σας) μια κριτική που σας ασκείται (ως δημόσιος έλεγχος θα λέγαμε), από κάποιο Ανώνυμο στις 19 Νοεμβρίου 2017 - 3:31 μ.μ., που έχει γράψει :

«ΜΑ ΤΙ ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΗΝ κα ΠΙΤΣΙΓΑΥΔΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΗΣ ΜΕ ΦΕΚ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ. Η ΚΥΡΙΑ ΑΥΤΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΚΑΙ Η ΥΠΑ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΤΕΜΙΔΑ ….»

………………… Ενώ στις 24 Νοεμβρίου 2017 - 11:57 μ.μ., άλλος ανώνυμος σας επαινεί γράφοντας :

«Ανώνυμος εσύ, ανώνυμος κι εγώ.

Και θα πρέπει να αναρωτηθούν οι τυχόν αναγνώστες αυτής της απαράδεκτης ανάρτησης: ποιός είναι πιθανότερο να τα «τσεπώνει» από τους ρυπαίνοντες επενδυτές; Η επώνυμα αγωνιζόμενη επί 16 χρόνια μέσα στην κοινωνία κα Πιτσιγαυδάκη ή οι κάθε λογής «ανώνυμοι» δημοσιογραφούντες που ενοχλήθηκαν από τις εν εξελίξει σημαντικές πρωτοβουλίες του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΡΜΟΝΙΑ και της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ-ΣΠΑΤΩΝ;»

Παρατηρήσαμε, επίσης, ότι κάτω από την από 19.11.2017 ανάρτησή μας αυτή, υπάρχουν αναρτήσεις αγνώστων που καταφέρονται (με φράσεις όπως: «γελοίος» και «καραγκιόζης», κλπ) εναντίον του κ. Ποθουλάκη, που είναι ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης Σπάτων – Αρτέμιδος και τα οποία λένε:

«ΛΑΜΟΓΙΟ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ? 19 Νοεμβρίου 2017 - 7:53 μ.μ.

………………………………………..

Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΓΕΛΟΙΟ ΠΟΘΟΥΛΑΚΗ ΠΟΥ ΓΡΑΦΗ ΜΥΘΙΣΤΟΡΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΧΝΗ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΚΑΝΗ ……..» και παρακάτω :

«Ανώνυμος25 Νοεμβρίου 2017 - 8:48 π.μ.

…………………………………………

Εγώ δεν πιστεύω ούτε τον Μητσοδήμαρχο, ούτε τον Ποθουλάκη, που με τις ικανότητες που έχει θα έπρεπε να τους είχε χώσει μέσα στη φυλακή, αλλά είναι καραγκιόζης».

Για αυτά τα σχόλια αποστείλαμε με email ερώτημά μας προς τον Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης Σπάτων – Αρτέμιδος, κ. Χ. Ποθουλάκη ζητώντας του να μας διευκρινίσει αν θεωρεί ότι προσβάλλεται η προσωπικότητά του από τα ανωτέρω δυσμενή γι’ αυτόν σχόλια, οπότε λάβαμε από αυτόν την παρακάτω απάντηση – δήλωση :

«Σε καμία περίπτωση κατά την άσκηση των καθηκόντων μου ως Συμπαραστάτης δεν με πτοούν ανώνυμα δυσμενή δημοσιεύματα, τα οποία εμφανώς είναι κακόβουλα και ως τέτοια καμία επίδραση δεν μπορούν να έχουν στους σκεπτόμενους πολίτες και σε εμένα προσωπικά. 

Σε κάθε περίπτωση όμως τα καταδικάζω, από όπου κι αν προέρχονται και εναντίον οποιουδήποτε στρέφονται αυτά ανωνύμως ή επωνύμως. Για το λόγο αυτό και επειδή ως Συμπαραστάτης ασκώ κατά νόμο τα καθήκοντά μου με απόλυτη διαφάνεια, απαντώντας στο ερώτημά σας αν εξ αιτίας επιμέρους δυσμενών σχολίων σε βάρος μου επιθυμώ τη διαγραφή ολόκληρης της ανάρτησης της 19.11.2017, σας γνωρίζω ότι σε ότι με αφορά δεν θεωρώ ότι τα όποια δυσμενή σχόλια είναι σε θέση να αλλοιώσουν οτιδήποτε από τη δράση, το κύρος και τα έγγραφά μου, γι’ αυτό δεν θεωρώ λύση την διαγραφή της ανάρτησης, δεδομένου μάλιστα ότι μια τέτοια επιλογή θα ήταν απολύτως βλαπτική για το δημόσιο και κοινωνικό συμφέρον, επειδή το κυρίαρχο ζήτημα που διαλαμβάνεται το περιεχόμενο της εν λόγω ανάρτησης και το οποίο πρέπει να γνωρίζουν οι δημότες, είναι τα πραγματικά γεγονότα σε σχέση με τα προβλήματα και τις επιπτώσεις στη ζωή τους από το αεροδρόμιο. 

Επιπλέον θεωρώ ότι ενδεχόμενος στόχος των δυσμενών αυτών σχολίων είναι να αποσύρονται από τη δημοσιότητα τέτοιας βαρύτητας και σημασίας υποθέσεις ώστε οι υπαίτιοι να αποφεύγουν τον έλεγχο του Συμπαραστάτη για πράξεις κακοδιοίκησης στις τοπικές υποθέσεις των πολιτών»

Κατόπιν όλων αυτών, κα Πιτσιγαυδάκη οφείλουμε, μεν να σας γνωρίζουμε το σεβασμό μας στην προσωπικότητά σας, αλλά ταυτόχρονα να σας τονίζουμε την ευαισθησία μας προς κάθε κατεύθυνση και να διευκρινίσουμε και σε εσάς και σε όλους τους αναγνώστες μας ότι ο ρόλος μας είναι απλός: Να δίνουμε «Βήμα έκφρασης» σε όλους, χωρίς λογοκρισία και χωρίς κριτική. 

Δεν παίρνουμε ποτέ θέση εναντίον ή υπέρ του οποιοδήποτε. 

Οι αναγνώστες μας κρίνουν και επικρίνουν. 

Μόνο εκείνοι μπορούν να μας τιμωρήσουν όταν παρεκτραπούμε απλά με το να μη μας διαβάζουν!!

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση της ανεμπόδιστης ανάγκης για απεριόριστη ενημέρωση των πολιτών και σας υπενθυμίζουμε τη δυνατότητά σας να απαντάτε ελεύθερα και αδαπάνως σε κάθε υπόθεση που σας αφορά, μέσω του blog μας.

10.12.2017

www.anatakti.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ