2017-12-11 17:13:19
Φωτογραφία για Απαράδεκτη αναφώνηση συνθημάτων σε στρατόπεδα, με περιεχόμενο ρατσιστικό – εθνικιστικό
Δημοσιεύουμε ερώτηση τού ΚΚΕ προς τον Υπουργό Άμυνας: Το τελευταίο διάστημα υπάρχουν αλλεπάλληλα δημοσιεύματα αλλά και διαδοχικές επιστολές και αναφορές φαντάρων, που

καταγγέλλουν την αναφώνηση απαράδεκτων συνθημάτων σε στρατόπεδα.

Το περιεχόμενο των συνθημάτων αυτών είναι προσβλητικό για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Κινούνται στη λογική του ρατσισμού και του άκρατου εθνικισμού και σε ορισμένες περιπτώσεις, κάποια από τα συνθήματα που οι στρατευμένοι νέοι καλούνται να αναφωνήσουν, καλλιεργούν το μίσος για γειτονικούς λαούς.

Ορισμένα από αυτά τα εμετικά συνθήματα είναι: “Αίμα Τουρκικό, Σκοπιανό, Αλβανικό – αίμα να ‘ναι κι ότι να ‘ναι – τα G3 να βαράνε – χήρες κι ορφανά να κλαίνε – και τα σπίτια τους να καίμε”, ή “Στην Αγιά Σοφιά ψηλά στο μιναρέ – θα πάω να καρφώσω το μπερέ... Τουρκάλες να..., τη στολή μου να τιμήσω” και “Ήτανε ένα καράβι, ένα αρματαγωγό... πάει παραλία, στη Μικρά Ασία, να σπείρει φλόγες και φωτιά σε όλη την Τουρκία... και όποιον Τούρκο βρήκανε του πήραν το κεφάλι”.


Επίσης αναφέρουμε ορισμένες από τις μονάδες, που συστηματικά και κατ΄ επανάληψη γίνεται αναφώνηση των παραπάνω απαράδεκτων συνθημάτων όπως: το Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων στο Μεγάλο Πεύκο, το Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικού Κανελλόπουλος στο Σκαραμαγκά, το Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων στον Αυλώνα, στην 124η Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης της Πολεμικής Αεροπορίας στην Τρίπολη κ.α.

Είναι απαράδεκτο οι στρατευμένοι νέοι που υπηρετούν τη θητεία τους, να υποχρεώ­νονται να φωνάζουν συνθήματα που ενθαρρύνουν το μίσος απέναντι σε άλλους λαούς.

Αυτά δεν έχουν καμιά σχέση με το ρόλο των στρατευμένων νέων που υπηρετούν τη θητεία τους και οι οποίοι δεν πρέπει να γίνονται όργανα του κάθε αντιδραστικού που δρα μέσα στις Ένοπλες Δυνάμεις, σπέρνοντας το δηλητήριο του ρατσισμού.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για να σταματήσει στην πράξη την αναφώνηση συνθημάτων με περιεχόμενο ρατσιστικό – εθνικιστικό.

Οι βουλευτές

Θανάσης Παφίλης

Γιάννης Γκιόκας

Λιάνα Κανέλλη

Χρήστος Κατσώτης

Νίκος Καραθανασόπουλος

Σταύρος Τάσσος
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ