2017-12-12 13:21:38
Φωτογραφία για STOP στις επιθέσεις εναντίον Αστυνομικών - κείμενο με αφορμή τα τελευταία γεγονότα
Αποτελεί γεγονός αδιαμφισβήτητο ότι φέτος κατά την επέτειο τόσο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, όσο και του θανάτου του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου οι εντολές προς τις δυνάμεις αποκατάστασης της τάξης ήταν σαφείς και ξεκάθαρες!

Δεν θα πρέπει να μας διαφεύγει πως η κατάχρηση της έννοιας του ασύλου  στους πανεπιστημιακούς χώρους δημιουργεί προπύργια μπαχαλάκηδων και την αποκλειστική ευθύνη για αυτό έχει η πολιτεία και μόνο, ιδιαίτερα το τελευταίο χρονικό διάστημα, κάθε μέρα που περνάει οι μπαχαλάκηδες κλιμακώνουν τις επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών και μάλιστα με ολοένα και πιο επικίνδυνα όπλα (ο τραυματισμός από το θάνατο απέχει πλέον ελάχιστα).

Θεωρούμε πως είναι αδήριτη ανάγκη η αστυνομία να αλλάξει τρόπο δράσης και αντιμετώπισης των ταραξιών.

Στην Ελλάδα οτιδήποτε έχει προταθεί, όπως η χρήση του Αίαντα (αντλίες νερού) ή πλαστικών σφαιρών, αμέσως δαιμονοποιείται ως κάτι πολύ κακό ή πολύ κατασταλτικό.


Αλήθεια όταν γίνονται επεισόδια δίπλα σε νοσοκομεία σχολεία και άλλους δημόσιους χώρους, όπου ο πολίτης δε μπορεί να μεταβεί με ασφάλεια ή ίσως δε μπορεί καν να προσεγγίσει λόγω των επεισοδίων και της χρήσης των χημικών είναι καλύτερο ;

Εναντίον ποιού θα στραφεί ο πολίτης και με το δίκιο του ; Σίγουρα εναντίον μιας αναποτελεσματικής αστυνομίας.

Συνεπώς οφείλουμε όλοι μας, επιχειρησιακοί παράγοντες και συνδικαλιστές να πείσουμε την ηγεσία για την αλλαγή του τροπου αντιμετώπισης των ταραξιών.

Στα πλαίσια αυτά προτείνουμε συνάντηση εκλεγμένων συνδικαλιστών της ΠΟΑΞΙΑ που υπηρετούν στη ΔΑΕΑ και την ΔΑΕΘ με την φυσική και πολιτική ηγεσία.

Δεν είμαστε ούτε επιθετικοί ούτε πολεμοχαρείς Σκοπός της πρότασης μας είναι η προστασία της ειρηνικής ζωής όλων των πολιτών, καθώς και να μην υπάρξει καμμία απώλεια ανθρώπινης ζωής, διότι αν υπάρξει οι καταστάσεις πλέον γίνονται ανεξέλεγκτες !

Α/Υ  ΚΑΤΣΟΥΦΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Αντιπρόσωπος ΠΟΑΞΙΑ

Μέλος ΝΕΣΠΑΑ

Α/Α ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Μέλος ΔΣ ΠΟΑΞΙΑ

Μέλος ΔΣ ΕΑΚΜ

Μέλος ΝΕΣΠΑΑ
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ