2017-12-13 06:58:10
Φωτογραφία για Ο φόβος του λάθους
Προσπαθώ να μάθω να μου συγχωρώ τα λάθη μου, όσο μεγάλα ή μικρά κι αν είναι. Να πάψω να είμαι αυτή που φυλακίζει τον εαυτό μου, να μην νιώσει, να μην αγαπήσει, να μην πει αυτό που θέλει, μόνο και μόνο από τον φόβο του λάθους. Να μην με σκοτώνω στο βωμό της συνείδησής μου, πιο κριτική και αυστηρή απ’ όλους.  Φοβάμαι να εκτεθώ, να τσαλακωθώ. Και οι άλλοι πως με αντιμετωπίζουν έτσι; Με κρεμούν με το τσιγκέλι τους σαν πρόβατο σωστό. Με συζητούν πίσω από τις κλειδαμπαρωμένες ψυχές τους.

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι θεωρούν τα λάθη τους «σαν αποτέλεσμα των πράξεών τους», ενώ οι αποτυχημένοι άνθρωποι παίρνουν τα λάθη τους πολύ προσωπικά, τα αντιμετωπίζουν με πικρία  και  απογοήτευση, αυτό τους οδηγεί σε στασιμότητα, έτσι δεν ξαναπροσπαθούν από φόβο να μην αποτύχουν ξανά.

Νίκησε τον φόβο!

Μην τα παίρνεις όλα προσωπικά: H αποτυχία σχετίζεται με την εκτίμηση μιας συμπεριφοράς, μιας πράξεως, ενός γεγονότος. Το αποτέλεσμα αυτών δεν έχει πάντα άμεση σχέση με την προσωπικότητά σου. Αν δεν έχεις το αποτέλεσμα που θέλεις και έκανες ένα λάθος  δεν σημαίνει ότι είσαι αποτυχημένος.


Ενεργοποιήσου: Για να ξεπεράσεις τους φόβους σου πρέπει να τους νικήσεις. Κάθε φορά λίγο – λίγο. Ένα βήμα την φορά και σε λίγο χωρίς καν να το καταλάβεις θα κολυμπάς στα βαθιά.

Μην σε παίρνει από κάτω: Μην αποθαρρύνεσαι με το πρώτο αρνητικό στοιχείο. Ο δρόμος της επιτυχίας θέλει επιμονή και υπομονή. Οι «επιτυχημένοι» άνθρωποι δεν τα παρατάνε εύκολα, ενώ οι «αποτυχημένοι» όταν κάτι που δοκιμάζουν δεν λειτουργεί,  εγκαταλείπουν αμέσως την προσπάθεια.

Δοκίμασε με  διαφορετικούς τρόπους: Σκέψου μια διαφορετική προσέγγιση επίλυσης. Αν κάτι δεν πάει, κάνε κάτι άλλο. Όταν κάνεις το ίδιο, θα πάρεις πάλι το ίδιο αποτέλεσμα.

Διδάξου από τα λάθη σου: Αναλύοντας το τι έφταιξε και προέκυψε η αποτυχία,  ίσως μάθεις κάτι από τα λάθη σου για τον εαυτό σου. Τι θα μπορούσε να την αποτρέψει, γιατί συνέβη, πως και τι απ’ όλα αυτά θα μπορούσε να σου χρησιμεύσει στο μέλλον;

«Αν δεν τολμήσεις να αποτύχεις, δεν θα φτάσεις να επιτύχεις».

Στο δρόμο της σκέψης

ο φόβος με οδηγεί

τα λάθη που πράττω

μαύρη σκιά

προχωρώ να βρω φως

στα επίγεια όνειρά μου

να πιαστώ.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ