2017-12-13 14:33:29
Φωτογραφία για Γερμανία: Θα αποδεχτεί η Μέρκελ το «KoKo» που προτείνει ο Σουλτς;
Κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς ανακοινώσεις στον Τύπο οι συνομιλίες - Ποια θα είναι η απάντηση της Μέρκελ για το μοντέλο διακυβέρνησης που έχει στο μυαλό του ο επικεφαλής

του SPDΚρίσιμες οι σημερινές συνομιλίες στο Βερολίνο για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού με την επικεφαλής των Χριστιανοδημοκρατών, Άνγκελα Μέρκελ,τον Βαυαρό εταίρο της,ηγέτη των Χριστιανοκοινωνιστών, Χορστ Ζεεχόφερ και τον αρχηγό των Σοσιαλδημοκρατών, Μάρτιν Σουλτς να κάθονται στο τραπέζι του διαλόγου.

Mέρκελ και Σουλτς βάζουν «μπρος τις μηχανές» με στόχο τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα «Bild»,οι συνομιλίες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών και δεν θα υπάρξουν  ανακοινώσεις στον Τύπο. Ένας μεγάλος συνασπισμός μεταβλητών συνεργασιών είναι η νέα μορφή διακυβέρνησης που προωθεί το Σοσιαλδημοκρατικό Kόμμα.

 Η ιδέα του Μάρτιν Σουλτς είναι στην ουσία ένας «μεγάλος συνασπισμός» με άρωμα αντιπολίτευσης. Ο ηγέτης του SPD προτείνει δηλαδή τον «KoKo»,έναν «συνασπισμό συνεργασίας» (kooperation koalition).


Ο πρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών,Μάρτιν Σουλτς έχει στο μυαλό του ένα  μοντέλο συνεργασίας,το οποίο περιλαμβάνει ορισμένους βασικούς και πολύ συγκεκριμένους τομείς συνεργασίας με τη Χριστιανική Ένωση στον πυρήνα του.

Οι υπόλοιποι τομείς θα μείνουν ανοιχτοί προκειμένου να υπάρχει χώρος συζήτησης στη Βουλή και σχηματισμού πλειοψηφιών. Η ιδέα μιας κυβέρνησης μεταβλητών συνεργασιών προέρχεται από την αριστερή πτέρυγα της παράταξης. Το μεγάλο ερώτημα είναι αν η Άνγκελα Μέρκελ θα αποδεχτεί την πρόταση του Σουλτς.

Πάντως, σύμφωνα με τα όσα διαρρέουν στον γερμανικό Τύπο, το κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) θα διεκδικήσει δύο νευραλγικά υπουργεία: αυτό του υπουργείου Οικονομικών και το υπουργείο Εξωτερικών.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ