2017-12-13 18:10:12
Φωτογραφία για Σκέψεις για αναβάθμιση (και) των Mirage 2000
Τι συζήτησε το κλιμάκιο της ΓΔΑΕΕ που επισκέφτηκε το Παρίσι

Στο Παρίσι, προκειμένου να έχει επαφές με στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης του υπουργεί­ου Άμυνας της Γαλλίας, βρέθηκε κλιμάκιο της ΓΔΑΕΕ, με επικεφαλής τον γενικό διευθυντή, αντιναύαρχο (ε.α.) Κυριάκο Κυριακίδη. Πρό­κειται για τη συνέχεια μίας σειράς επαφών με στόχο την προώθηση της συνεργασίας Ελλά­δας - Γαλλίας στους τομείς προμήθειας, έρευνας, ανάπτυξης και συμπαραγωγής αμυντικών συστημάτων.

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι πρώτο θέμα στην ατζέντα της συνάντησης ήταν η τεχνική υποστήριξη των μαχητικών α/φ Mirage-2000 που διαθέτει η χώρα μας.

Πρόκειται για ένα φλέγον ζήτημα της Πολεμι­κής Αεροπορίας, καθώς το συγκεκριμένο α/φ όχι μόνο δεν υπάρχει στο τουρκικό οπλοστά­σιο, αλλά αποτελεί πολλαπλασιαστή ισχύος χάρη στα σύγχρονα οπλικά συστήματα που μπορεί μεταφέρει.

Την ελληνική αποστολή πλαισίωναν εκπρόσωποι δεκατεσσάρων ελληνικών αμυντικών βιομηχανιών, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις δυνατότητές τους και να συναντηθούν με εκπροσώπους αντίστοιχων γαλλικών εταιρειών και αξιωματούχους της DGA, με σκοπό την εξέταση διεύρυνσης της υπάρχουσας συνεργασίας στους τομείς της Άμυνας και της Ασφάλειας
. Να σημειώσουμε, τέλος, πως ο αντιναύαρ­χος (ε.α.) Κυριακίδης είχε κατ' ιδίαν συνάντηση με τον γενικό διευθυντή του υπουργείου Άμυνας της Γαλλίας J. Barre, ενώ η ελληνική αντιπροσωπεία επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις των εταιρειών Dassault και MBDA, προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις για τα σε εξέλιξη προγράμματα.

(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-09/12/2017 - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.blogspot.gr])

__________________

Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Η πτώση και ... η άνοδος του Mirage 2000 EG
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ