2017-12-14 01:40:01
Φωτογραφία για Η αυτοκτονική πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για την ονομασία των Σκοπίων
Συζητιέται εδώ και μήνες, και επιβεβαιώθηκε από πρόσφατες δημοσιογραφικές αναφορές ότι η "δική" μας πλευρά πρότεινε για τα Σκόπια, το όνομα "Μακεδονία του Βαρδάρη".

Πρέπει κάποιος να είναι υπερβατικά ηλίθιος για να προτείνει ένα τέτοιο όνομα που θα χρησιμοποιεί όλος ο κόσμος όταν όλος ο κόσμος μπορεί να ανοίξει έναν χάρτη και να δει ότι ο Βαρδάρης (Αξιός) διατρέχει και το ελληνικό έδαφος και χύνεται στον Θερμαϊκό.

Το άρθρο συνεχίζεται μετά τη διαφήμιση:

Πιο αυτοκτονική πρόταση δεν θα μπορούσε να υπάρχει. Φαίνεται ότι με πρωτοβουλία των... Σκοπίων γλυτώσαμε από τέτοια γκάφα. Και φαίνεται ότι το κοινώς αποδεκτό είναι το Νέα Μακεδονία. Δεν διευκρινίζεται αν θα είναι δύο λέξεις ή μία.

Υ.Γ. Το παιγνίδι για την Ελλάδα χάθηκε το 1991 όταν παρασκηνιακώς η ΕΟΚ (με... επισπεύδουσα τη Γερμανία) μαγείρευε τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και την επικύρωσε στις 15 Φεβρουαρίου 1992 στη Λισαβόνα. Τότε θα μπορούσαμε χρησιμοποιώντας το δικαίωμα του βέτο να πατήσουμε πόδι στους εταίρους: αν θέλετε αν αναγνωρίσουμε την ανεξαρτησία της Κροατίας και τη Σλοβενίας θα δεσμευθείτε πως όταν έρθει η ώρα των Σκοπίων, θα αποδεχθείτε το όνομα που χρησιμοποιούσαν μέχρι τον Β'ΠΠ: Βαρντάρσκα.


Ή οποιοδήποτε άλλο, παλαιότερο. Ή οποιοδήποτε άλλο καινούργιο, χωρίς τον όρο Μακεδονία.

Τώρα είναι πια αργά. Όλες οι προτάσεις εμπεριέχουν το όνομα "Μακεδονία" οπότε δεν συζητάμε για το μη χείρον αλλά για το μη χείριστον. Όπως τα κάνατε, λουστείτε τα.

Θάνος Τζήμερος
eglimatikotita
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ