2017-12-14 16:58:35
Φωτογραφία για Αναλυτές: Τα χειρότερα έρχονται για το δολάριο το 2018
To 2017 δεν ήταν μία… ευχάριστη χρονιά για το δολάριο και το επόμενο έτος, σύμφωνα με τους αναλυτές, μπορεί να είναι ακόμη χειρότερο. Παρά το πρόσφατο ριμπάουντ, οι αναλυτές και οι επενδυτές εκτιμούν ότι το δολάριο θα μπορούσε να χάσει περισσότερο έδαφος έναντι του ευρώ και του γεν, καθώς η προοπτική της ισχυρής οικονομικής ανάπτυξης και της αυστηρότερης νομισματικής πολιτικής εκτός των ΗΠΑ "νικούν" την πολιτική των υψηλότερων επιτοκίων της Fed . Το δολάριο σημειώνει απώλειες της τάξης του 7% έναντι των κυριότερων νομισμάτων φέτος, η χειρότερη απόδοση της τελευταίας δεκαετίας.

Η οικονομική ανάπτυξη που βλέπουμε στην Ευρώπη, στις αναδυόμενες αγορές και στον υπόλοιπο κόσμο πιθανόν να προκαλέσει ξανά sell-off στο δολάριο, όπως σημειώνει στο Bloomberg η Erin Browne, επικεφαλής επενδύσεων της UBS Asset Managemen. Σε ότι αφορά το τι θα μπορούσαν να κάνουν οι κεντρικές τράπεζες στην Ευρώπη και την Ιαπωνία, αυτή τη στιγμή δεν έχει καν αποτιμηθεί από την αγορά, όπως τονίζει.


Σύμφωνα με την UBS, το ευρώ θα μπορούσε να φθάσει το 1,30 έναντι του δολαρίου το 2018, με άνοδο άνω του 10%. Αυτό θα προσθέσει στο ήδη δυναμικό ράλι ύψους 12% που έχει καταγράψει φέτος το ενιαίο νόμισμα. Αναμένει επίσης περαιτέρω κέρδη στο γεν.

Στην αρχή του έτους, οι αναλυτές σχεδόν ομόφωνα προέβλεπαν ότι το δολάριο θα είναι το κορυφαίο trade του 2017, καθώς οι επενδυτές τελικά "αγκάλιασαν" την εκλογή Trump και τις υποσχέσεις του υπέρ της αύξησης των φόρων και των υψηλότερων δαπανών για τις υποδομές. Η Fed είχε επίσης θέσει ως στόχο την αύξηση των επιτοκίων, παρέχοντας περισσότερη υποστήριξη στο νόμισμα.

Ωστόσο, μεγάλο μέρος αυτής της αισιοδοξίας σύντομα εξαφανίστηκε. Η Fed έχει όντως αυξήσει τα επιτόκια, αλλά το ράλι δεν υλοποιήθηκε ποτέ, καθώς ο πληθωρισμός και η απαισιοδοξία γύρω από την ικανότητα του Trump και των συναδέλφων του Ρεπουμπλικάνων να επιτύχουν τις υποσχέσεις τους, βάρυναν την ψυχολογία της αγοράς.

Έτσι, οι traders νομισμάτων πώλησαν δολάρια φέτος και αγόρασαν ευρώ και γεν. Τώρα, πολλοί βλέπουν την Fed πιο κοντά στο τέλος του κύκλου σύσφιξής και επικεντρώνονται περισσότερο στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Τράπεζα της Ιαπωνίας, καθώς η παγκόσμια ανάπτυξη αναμένεται να ενισχυθεί στο 3,7% το επόμενο έτος, το υψηλότερο επίπεδο εδώ και επτά χρόνια.

Για το ευρώ, οποιαδήποτε ένδειξη οικονομικής ανάκαμψης που αναγκάζει την ΕΚΤ να τερματίσει το QE θα μπορούσε να οδηγήσει σε περαιτέρω κέρδη έναντι του δολαρίου. "Οι περισσότεροι από τους επενδυτές με τους οποίους μιλάμε δεν θα εκπλήσσονταν τρομερά αν, μέχρι το τέλος του επόμενου έτους, το δολάριο ήταν πολύ ασθενέστερο, ειδικά έναντι του ευρώ", σημειώνει ο Daniel Katzive, επικεφαλής της στρατηγικής FX της BNP Paribas .

Capital.gr 

==========================================

 Ιδιοκτησία πνευματικών δικαιωμάτων του Geopolitics & Daily News - © 2017. Το περιεχόμενο του site αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Geopolitics & Daily News. Οποιαδήποτε πληροφορία (κείμενο, εικόνες, γραφικά) περιέχεται στο site μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για προσωπική, μη εμπορική χρήση. Είναι παράνομη η αντιγραφή, αναπαραγωγή, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, μέρους ή του συνόλου των περιεχομένων του site χωρίς προηγούμενη έγγραφη συγκατάθεση ή αναφορά της σελίδας
geopolitics
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ