2012-05-26 23:24:50
Φωτογραφία για Νέο «χτύπημα κατά της Ελλάδας από τον Γερμανό υπουργό Εσωτερικών
Φωνάζουν οι Γερμανοί,αλλά είναι οι μόνοι που κερδίζουν από την κρίση.Τα λαμόγια...

Η Γερμανία δεν θα «ρίξει χρήματα σε ένα βαρέλι χωρίς πάτο» και η υπομονή απέναντι στην Ελλάδα έχει αρχίσει να εξαντλείται ενόψει των νέων εκλογών στη χώρα, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Χανς-Πέτερ Φρίντριχ, ο οποίος από τον περασμένο Φεβρουάριο είχε ζητήσει ανοιχτά η Ελλάδα να εγκαταλείψει την ευρωζώνη.

Μιλώντας στην εφημερίδα Leipziger Volkszeitung Φρίντριχ δήλωσε ότι  η Γερμανία χαίρεται που βοηθάει την Ελλάδα να ορθοποδήσει, αλλά αναμένει από την Αθήνα να τιμήσει τις συμφωνίες της. «Δεν έχουμε πρόθεση να ρίξουμε χρήματα σε ένα βαρέλι χωρίς πάτο», δήλωσε στην εφημερίδα.

Ο Γιούργκεν Φίτσεν, συν-διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank, χαρακτήρισε χθες την Ελλάδα στις ηλεκτρονικές εκδόσεις των γερμανικών εφημερίδων «αποτυχημένο κράτος».

Την ίδια ώρα, η γερμανική κοινή γνώμη τάσσεται κατά της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη
. Δημοσκόπηση της εταιρίας Politbarometer για λογαριασμό του τηλεοπτικού δικτύου ZDF, που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα έδειξε ότι μόνο το 31% θέλουν την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, ενώ το 60% είναι αντίθετοι. Σε μια ανάλογη δημοσκόπηση του Νοεμβρίου για την ZDF το ποσοστό αυτό ήταν 41% υπέρ της παραμονής της και 49% κατά.

Ο βραβευμένος με Νομπέλ Λογοτεχνίας Γερμανός Γκίντερ Γκρας εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της Ευρώπης για την αντιμετώπισή της απέναντι στην Ελλάδα με ένα ποίημά του το οποίο δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung κι έχει τίτλο «Η Ντροπή της Ευρώπης».
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ