2017-12-15 15:52:13
Φωτογραφία για Οι ιδιαιτερότητες των πρόωρων μωρών
Έρχονται νωρίτερα στον κόσμο σε σχέση με το κανονικό και αυτό το γεγονός συνήθως συνεπάγεται προβλήματα ή έστω προδιάθεση για τέτοια Το mother.gr καταγράφει όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα πρόωρα μωρά:

Παρουσιάζουν αναπνευστικά προβλήματα τις πρώτες ώρες μετά τον τοκετό και χρειάζονται ιατρική παρακολούθηση για αρκετές ημέρες.

Τοποθετούνται σε θερμοκοιτίδα για τον ίκτερο και την εξασφάλιση σταθερής θερμοκρασίας σώματος, με δεδομένο ότι το δέρμα τους είναι πιο λεπτό συγκριτικά με τα μωρά που γεννιούνται στην ώρα τους.

Κουράζονται εύκολα και αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην πρόσληψη γάλακτος. Ουσιαστικά αδυνατούν να πιούν όσο γάλα έχουν πραγματικά ανάγκη, άρα η χρήση θηλάστρου κρίνεται απαραίτητη.

Είναι άκρως ευαίσθητα σε πάσης φύσεως λοιμώξεις. Όταν λοιπόν επιστρέψετε στο σπίτι, απαιτείται προσοχή να μη φέρετε το μωρό σας σε επαφή με ιούς.

Σε πολλές περιπτώσεις, για να μην πούμε πάντοτε, έχουν μικρότερο σωματικό βάρος σε σχέση με άλλα νεογέννητα.

Τέλος, πρέπει να παρακολουθούνται τακτικά από γιατρό, για όσο διάστημα σας υποδείξει. Μην το αμελήσετε, καθώς πρέπει να του κάνει εξετάσεις και να βλέπει γενικότερα την ανάπτυξή του.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ